De een houdt van Nutella, de ander weer van Pindakaas, maar voor de liefhebber is daar ook Speculoos! Voor de liefhebber combineerde ik Speculoos koekjes en de pasta samen in een heerlijk havermout ontbijttaartje! Deze baked oats met speculoos wil jij vast ook proeven?!

Baked Oats met speculoos

Nederlanders zijn dol op speculaas! Niet alleen tijdens de feestdagen periode hoor! Bij ons thuis vliegen de potten Speculoos er ook gewoon net zo hard doorheen als de potten Nutella. Maar mijn man is helemaal weg van deze ‘baked oats’ met speculoos! Ten eerste gaan er biscuits door het beslag en bovenop het ‘gebakje’. Daarnaast gaat er ook nog eens een flinke lepel speculoos pasta in het midden, die lekker smelt in de oven. Oeh la la! Pak een lepel erbij en scoopen maar! Dit is een TikTok trend die wij er gewoon lekker in gaan houden het komende decennia want wij zijn thuis dol op havermout! Hou jij ook wel van dit soort havermout ontbijttaartjes? Check hier dan maar liefst 10 x gebakken havermout (baked oats) recepten op een rijtje!

Nog meer havermout ontbijtjes

Het is geen geheim dat ik dol ben op havermout, want de glutenvrije vlokken maken mijn buik ook nog eens erg blij! En havermout is gewoonweg heel lekker en fijn om bak en ontbijtrecepten mee te maken! Naast deze speculoos Baked oats kun je er nog meer havermout ontbijtjes mee maken! Maak er bijvoorbeeld eens een ‘crumble’ met tropisch fruit mee! Wedden dat dit goed wakker worden is?! Maar havermout vormt ook de basis voor dit pompoenbrood met roomkaas topping! Wist je overigens dat je ook heerlijke cranberry koeken kunt maken met havervlokken? Deze zijn om van te smullen! Daarnaast maak je er ook nog eens de lekkerste ontbijtmuffins met havermout klaar. Dit zijn echt letterlijk mini havermout ontbijttaartjes! Veel plezier met uitkiezen en uiteraard met het opsmikkelen ervan!



Print

Recept: Baked Oats met Speculoos

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Nederlanders zijn dol op speculaas! Voor de liefhebbers combineerde ik Speculoos koekjes en de speculoos pasta samen in een heerlijk havermout ontbijttaartje! Deze baked oats met speculoos wil jij vast ook eens proeven?! Hij bevat wel een beetje suiker, maar kan nog steeds prima als ontbijt!

Ingredients

Scale
  • 60 gr havermout
  • 2 speculoos biscuits
  • 1 el vanillesuiker
  • ½ tl bakpoeder
  • ¼ tl speculaaskruiden
  • 125 ml melk
  • 1 el speculoos pasta

Extra:

  • kleine bakvorm 1012 cm
  • bakspray (of boter) om in te vetten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet de bakvorm in met boter of bakspray en zet apart.
  2. Stop de havermout, 1 speculoos koekje, vanillesuiker, bakpoeder, speculaaskruiden en melk in de blender en mix helemaal glad. Giet dit in de bakvorm.
  3. Schep een (flinke) eetlepel speculoospasta in het midden van de vorm. Dek deze vervolgens af met nog 1 speculoos koekje.
  4. Bak vervolgens dit havermouttaartje in de oven gedurende 15 – 18 minuten. Laat de baked oats met speculoos een paar minuten koelen in de vorm voordat je begint op te lepelen!

Eet smakelijk! groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van dit recept voor gebakken havermout ofwel baked oats met baked oats!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago