Print

Recept: Torta Caprese (Chocolade-amandel taart)

Een heerlijke glutenvrije chocolade-amandel taart afkomstig van het Italiaanse eiland Capri. Deze Torta Caprese moet je gewoonweg een keertje maken.

  • Author: Recept via Tuscookany kookschool
  • Prep Time: 15 min. + afkoelen
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 2 uur
  • Yield: 12 personen 1x
  • Category: taart
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 300 gram blanke amandelen *
  • 200 gram pure chocolade (min. 70%), in stukken
  • 6 medium eieren (M), gesplitst
  • 250 gram fijne suiker
  • 200 gram gesmolten roomboter
  • snufje zout
  • 2 el. Sambuca likeur
  • poedersuiker

Extra:

  • Foodprocessor
  • keukenmixer met garde
  • springvorm 24 cm
  • bakpapier
  • bakspray

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius (165 hetelucht). Bekleed de springvorm met bakpapier en zet apart.
  2. Stop de blanke amandelen en chocoladestukjes in de foodprocessor en laat draaien tot alles verkruimeld en gemengd is. (niet doordraaien tot notenpasta svp!)
  3. Klop de eidooiers in een ruime mengkom eventjes los. Voeg het amandelmengsel toe samen met suiker en de gesmolten boter. Meng dit goed door elkaar met een spatel.
  4. Stop de eiwitten in de mixerkom en voeg een snufje zout toe. Zet de keukenmixer in de hoogste stand en klop de eiwitten stijf. Schep daarna ⅓ van de eiwitten door het amandelmengsel om alvast familie te maken.
  5. Tot slot vouw je de overgebleven ⅔ van de eiwitten door het beslag en tot slot voeg je nog de Sambuca likeur toe. 
  6. Schep het beslag uit de mixerkom in de springvorm. Schuif op een rooster in het midden van de oven en bak de Torta Caprese gedurende 45 – 50 minuten gaar in de oven.
  7. Laat de vorm 10 minuten afkoelen op een rooster en verwijder daarna de rand van de springvorm. Laat vervolgens de chocolade-amandeltaart volledig afkoelen. Bestrooi voor het serveren de bovenkant met poedersuiker.

Buon Appetito!

Notes

*Heb je geen blanke amandelen in huis? Je kunt ook amandelen met het bruine velletje gebruiken, echter zul je dan eerst het velletje dienen te verwijderen. Hoe je dat doet? Dat lees je in dit artikel.

Keywords: taart, chocolade, amandelen, poedersuiker, suiker, roomboter, eieren, glutenvrij