Dit gerecht is een combinatie van de bekende Franse uiensoep maar dan ook met tomatensoep: dat is voor mij toch wel het beste van beide werelden. Dus daarom vandaag een recept voor een Klassieke tomaten-uiensoep met een scheutje port. En dat laatste doen we gewoon omdat dat zo lekker is!
Met de hoosbuien en code geel die deze week op de weersvoorspellingen staan ging ik aan de slag met een verrukkelijke Franse klassieke tomaten-uiensoep. Ideaal om je even lekker bij op te warmen wie is er nou niet dol op soep? Als het weer nog guurder wordt kunnen we altijd weer terug naar deze winter soep inspiratie voor een hartige lunch of licht diner. Maar goed een uiensoep met tomaten en een scheutje port dus. Heerlijk om te serveren met een stukje (Frans stok)brood, maar de liefhebber kan ook zelfs een beetje pasta toevoegen om er een soort ‘minestrone’ van te maken. HOe dan ook, geniet er heerlijk van.
Ben je meer liefhebber van de klassieke Franse Uiensoep met een kaascrouton en dus zonder tomaten of port? Ga dan naar dit verrukkelijk recept!
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar in Betty’s Kitchen – en dus ook Nanda’s Keuken – schromen wij niet van een scheutje alchohol door een gerecht. Of dit nu een scheutje wijn in de pastasaus is, of een flesje bier bij stoofvlees, of dus een scheutje Port in deze klassieke Franse tomaten-uiensoep met Port. Het maakt je gerechten echt veel lekkerder en het grootste deel van de alcohol verdampt weer tijdens het kookproces. Dus probeer ook zeer zeker eens deze gerechten als je hier ook van houdt!
Deze wil je proeven! Een klassieke Franse soep met tomaten, uien en een scheutje Port!
Eet smakelijk! Groetjes, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van dit recept voor klassieke Franse Tomaten-uiensoep met een scheutje port!
Keukenapparaten zijn onder te verdelen in diverse categorieën zoals mixers, keukenmachines, staafmixers, blenders en meer.…
Ga je een leuke kerstborrel organiseren met familie, vrienden of collega's? Dan heb ik even…
Speciaal om de kerstavonden met familie en vrienden gezelliger te maken, ging ik op zoek…
Of je nu een toetjesmens bent of niet: Het Kerstdiner hoort natuurlijk afgesloten te worden…
Het hoofdgerecht is altijd de gangmaker van de avond. Het gehele kerstdiner wordt hierop afgestemd…
Een goed stuk vlees, vis, gevogelte of zelfs groenten hebben natuurlijk ook heerlijke bijgerechten voor…
View Comments
Wat een lekker idee om deze twee gerechten te combineren!
Gisteravond dit recept geprobeerd, het was heerlijk! Ik ga deze soep zeker vaker maken! :)
Hi Danique,
wat ontzettend leuk om te horen!
Groetjes, Betty