We zitten op de helft van de Mai Thai maand en ik hoop dat jullie net zo aan het genieten zijn van al dit lekkers uit Thailand? Vandaag heb ik weer een curry recept voor jullie en ditmaal is het een Thaise groene curry met kipfilet en courgette.
Diegenen die ooit zelf in Thailand zijn geweest, weten het maar al te goed: Dit is het land van de pittige curry’s en naast de rode variant moet je natuurlijk ook eens een groene curry proberen.
Smaak is persoonlijk, maar als ik heel eerlijk mag zijn, vind ik een volle rode curry beter bij vlees passen. Een Thaise groene curry vind ik wat ‘zuriger, maar ook lichter van smaak en past naar mijn mening dan ook het beste bij kip. Daarom maak ik deze Thaise groene curry met kipfilet en courgette. Een combinatie die ik ook in Thailand at, tijdens onze vakantie. En op de markt maakte ik niet alleen kennis met de typische geuren van Thailand, maar ook met de lokale groente en fruitsoorten die vaak terugkomen in de Thaise keuken. Check hier een compleet weekmenu met Thaise recepten!
De meest grappige ontdekking vond ik toch wel de baby-aubergines. Niet te verwarren met kleine witte/paarse aubergines, ter grootte van een limoen. Maar ik bedoel echt de piepkleine bolletjes, ter grootte van een flinke doperwt. Knalgroen en vaak nog aan een takje. Als je ze doorbijt komen er tientallen kleine zaadjes uit en deze baby-aubergines zijn lekker zurig van smaak. Dat knalgroene en zurige besje doet het dan ook heel goed in deze Thaise groene curry. Dus zet de baby-aubergines dus op je boodschappenlijst, als je weer eens naar de Toko gaat.
Voor de pittige trek maken we natuurlijk graag een Thaise curry. Deze variant met kipfilet en courgette is op smaak gebracht met een groene curry en kokosmelk!
Eet smakelijk!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze thaise groene curry met kipfilet wilt gaan maken!
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…