Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee naar een ander vakantieland! Deze week proeven we uit de rijke keuken van Thailand met een compleet THAIS weekmenu!

Weekmenu met Thaise recepten

De afgelopen weken konden jullie al genieten van diverse Internationale weekmenu’s! Elke maandag verschijnt hier dus een nieuw weekmenu met recepten van favoriete vakantiebestemmingen. Zo hoef je deze zomer dus niets te missen en kook je zo je vakantie bij elkaar! En laat die Thaise keuken zo lekker zijn dat je dit ook echt niet wilt missen!

Check hier nog meer vakantie weekmenu’s voor deze zomer!


THAIS Weekmenu:

(Klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


Maandag – Tom Yum (V)

Op warme dagen doet een soepje wonderen! Niet alleen krijg je zo lekker wat vocht binnen, maar de zoute bouillon zorgt er ook voor dat je niet zo veel zult gaan zweten! Deze Tom Yum soep met kip is een heldere pikante soep uit Thailand en maak je met gewoonweg van groenten en tofu (of kip).

Bereidingstijd: 20 minuten.


Dinsdag – Rode curry met rundvlees

De rode curry is waarschijnlijk de meest populaire curry die we in Nederland kennen. Ik kombineerde hem met malse stukken rundvlees en heerlijk zachte aubergines, die je in Thailand zelfs heel vaak tegenkomt in gerechten.

Bereidingstijd: 1 uur


Woensdag – Thaise Omelet met gebakken rijst

Gebakken eieren zijn echt mijn favoriete lunch gerecht. Deze thaise omelet met gebakken rijst at in Thailand al vroeg op de ochtend voor we gingen rondtrekken. Maar hij misstaat deze zomer zeker niet als overheerlijke lunch of diner!

Bereidingstijd: 20 minuten.


Donderdag – Tom ka Kai

Dit is toch denk ik wel de meest bekende soep uit de Thaise keuken. En dat snap ik heel goed! De klassieker Tom Ka Kai bestaat uit gepocheerde stukken kip in een pittige soep van laos wortel en kokosmelk. Het is echt een van de meest bekeken recepten op de site en na een hap snap je wel waarom!

Bereidingstijd: 25 minuten


Vrijdag – Panang Curry met varkensvlees

Deze curry is anders dan je zou verwachten van een Thaise curry. Want een Panang curry is een rode curry op basis van pindasaus! Hij is lekker romig door de saus gemaakt van pinda’s en heerlijk met witte aubergines en rijst.

Bereidingstijd: 35 min.


Zaterdag – Groene curry met kip

Diegenen die ooit zelf in Thailand zijn geweest, weten het maar al te goed: Dit is het land van de pittige curry’s en naast de rode variant moet je natuurlijk ook eens een groene curry proberen! Het is een iets mildere curry die ik maakte met kipfilet en courgette.

Bereidingstijd: 35 minuten.


Zondag – Tropisch dessert

En tot slot een tropische verrassing voor op de zondag! Dit toetjes is niet perse Thais, maar bevat wel alle smaakmakers zoals je deze ook in de thaise keukens tegenkomt! Maak een tropisch dessert in kokosnoten met dit bananen en mango ijs!

Bereidingstijd: 20 min (+ nachtje invriezen)


Tot zo ver onze Thais Weekmenu met heerlijke recepten! Hopelijk krijg je er trek van, maar neem ook gerust een kijkje bij nog meer recepten uit de Thaise keuken!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Share
Published by
Betina Oostveen

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

3 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

3 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago