vandaag heb ik een geweldig traditioneel Mexicaans gerecht voor jullie in petto! Ik ging namelijk aan de slag met een opgebakken bonen puree om je wraps mee te vullen. Deze zogeheten taco’s met ‘refried beans‘ zitten boordevol eiwitten, vezels en proteïne, maar zijn simpelweg ook heel erg lekker!
In de Mexicaanse keuken kom je peulvruchten ontzettend vaak tegen in gerechten. Tevens voeg ik ze zelf ook regelmatig toe om thuis een lekkere en uitgebalanceerde vegetarische maaltijd te maken. Ik wil je dan ook uitdagen om eens een keer aan de slag te gaan met taco’s met ‘refried beans’ in plaats van kip of vlees. Het draait hierbij namelijk volledig om de bonen die de voornaamste vulling voor je taco zijn. Als eerste maakte ik een bonenpuree van HAK Rode & Bruine bonen mix uit stazak. Deze wordt opgebakken met o.a. uien, pepers en komijn (‘Frijoles Refritos’). Vervolgens gaan we dan kleine tortilla’s (soft taco’s) vullen met deze opgebakken bonen, ofwel ‘refried beans’. Daarna beleg je de tortilla nog extra met voorgesneden en opgebakken toppings en laat je iedereen zijn favoriete taco’s samenstellen en beleggen aan tafel.
Peulvruchten zijn een goede bron van eiwitten en proteïne en zijn daarmee een uitstekende vervanger voor een stukje vlees. Ze komen dan ook regelmatig terug in de vegetarische recepten op deze website. Zelf ben ik helemaal fan van de stazakken met bonen van HAK. Alles bestaat namelijk uit 100% natuurlijke ingrediënten. Met de enkelvoudige stazak (bijv. linzen, kikkererwten, of bonen) voeg je namelijk 200 gr peulvruchten toe aan je maaltijd. Met de grotere zakken bonenschotel voeg je maar liefst 400 gram groenten en peulvruchten toe aan je maaltijd. Deze complete zakken zullen hooguit op smaak gebracht zijn met kruiden, specerijen en een snufje zout. Geen conserveringsmiddelen dus en daar hou ik van. Je scheurt de bovenkant van de zak even open, giet in de koekenpan en je zet in een mum van tijd bijvoorbeeld deze taco’s met ‘refried beans’ op tafel.
Heb je deze al in huis?
De groenten van HAK zul je bij ons thuis altijd op voorraad vinden. Van de boontjes & wortel mix waar de kids zo dol op zijn.. tot de potten en stazakken met peulvruchten voor lekker variëren met vegetarische Tex Mex maaltijden. Heb je al eens een Mexicaanse rode bonensoep gegeten? Lekker met wat tortilla chips voor erbij of crunchy topping. Of maak eens heerlijke enchillada’s met jackfruit en kikkererwten klaar! In het weekend pak je lekker uit voor de brunch of lunch met eieren Tex Mex style ook wel Huevos Rancheros genoemd! Daarnaast kun je voor een vegetarische avond ook eens lekker zoete aardappels poffen in de oven en serveer deze dan met geprakte avocado en bonen voor een uitgebalanceerde maaltijd! Daarnaast mogen bonen ook absoluut niet ontbreken bij het maken van diverse loaded nacho’s ! Ze geven lekker vulling, extra eiwitten en textuur tussen al dat kaas namelijk
Benieuwd hoe je de video voor Taco’s met refried beans maken er uit ziet? Bekijk deze video op instagram!
Maak eens deze gebakken bonenpuree om je wraps mee te vullen. Deze zogeheten taco’s met ‘refried beans‘ zitten boordevol eiwitten, vezels en proteïne, maar zijn simpelweg ook heel erg lekker! Een heerlijke romige vegetarische vulling voor je tortilla wraps waarbij je een stukje vlees ook echt niet mist!
Voor de ‘Refried beans‘:
Voor de taco’s samenstellen:
Extra:
Buen Provecho! (= Eet smakelijk)
Groetjes, Betty
Bewaar onderstaande foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf aan de slag wilt gaan met het maken van deze Mexicaanse opgebakken bonen ofwel taco’s met ‘refried beans‘.
Dit artikel betreft een samenwerking met HAK. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…