Hello sushilovers! Dit is een heerlijk recept voor een vegetarische sushi bowl met tofu. Niks meer oprollen maar serveer dit eenvoudige basis recept voor sushi in een bowl!
Het afgelopen jaar heb ik een nieuwe liefde voor rijst ontdekt. Die reis naar Thailand heeft dus blijkbaar nog veel meer in mij losgemaakt. En de Aziatische gerechten komen dan ook steeds vaker voorbij in Betty’s Kitchen. Sushi staat ook steeds vaker op het menu en vaak ook met een twist! Ik verzamelde dan ook 10x sushi recepten – maar dan net een tikkeltje anders voor jullie. Ik zag bij meerdere blogs al een sushi bowl voorbij komen en dacht meteen: Dat is wat voor mij! Simpelweg je sushi in een kom stoppen is veel makkelijker als zelf sushi rollen en dan is deze alles-in-een sushi bowl ook echt een uitkomst!
Ik was al weg van de Koreaanse Bibimbap van Ellen, dus waarom ook niet een Japanse versie van zo’n rijstschotel in een kommetje? Nu wordt sushi wordt over het algemeen koud gegeten. Dus de sushi bowls bestaan veelal ook uit afgekoelde rijst en simpelweg rauwkost. Je kunt dan bijvoorbeeld zelf diverse plakken verse vis, zoals zalm of tonijn, toevoegen aan je sushi bowl (ca. 300 gram voor 4 personen). Maar speciaal voor mijn flexitarier dagen bedacht ik deze vegetarische sushi bowl met tofu. De tofu wordt wel lekker op smaak gebracht en gebakken, maar je deze dus zowel warm of afgekoeld eten. Maak bijvoorbeeld ook eens deze teriyaki tofu spiesjes op de barbecue en je weet waarom ik tofu zo leuk vind als vleesvervanger. Tip: kook eens een compleet Japans Weekmenu en waan je een weekje op vakantie in Japan!
Hello sushilovers! Dit is een heerlijk recept voor een vegetarische sushi bowl met tofu. Niks meer oprollen maar serveer dit eenvoudige basis recept voor sushi in een bowl! Met bijvoorbeeld rijst, avocado, radijs, komkommer, wortel etc.
Extra:
Itadakimasu (Eet smakelijk)
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegetarische sushi bowl wilt maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments