Persoonlijk

Fotodagboek September 2016

Wat een prachtige maand hebben we toch weer achter de rug! De zomer werd even opgerekt en wij hebben lekker genoten van zomers weer en lekker buiten zijn. Ik hoop jullie ook? Het was in ieder geval een memorabele maand. Niet alleen het detoxen kwam ten einde, maar ik heb toch een geweldige vent. En ik heb zelfs Jonnie en Therese boer mogen ontmoeten. Hoe tof!

#bettysdetoxweken

De afgelopen maand stond natuurlijk volop in het teken van detoxen samen met Dylan, deze keer. En hoewel hij het detoxen in den beginne maar een stom iets vond., ben ik blij dat hij zijn mening inmiddels een beetje heeft bijgesteld.

Wel mooi dat wij samen het lief en leed dat detoxen heet, hebben kunnen delen. En hebben wij samen het actief sporten opgepakt. Wie had dat gedacht, straks begin ik nog af te vallen ook!  Uiteraard kun je onze detoxdagboeken hier uitgebreid over teruglezen. Op naar de volgende keer!

1/2 jaar getrouwd

Het lijkt nog maar een maand geleden, maar inmiddels zijn wij alweer een 1/2 jaar getrouwd. En zijn nog steeds even happy hoor! We slaan elkaar de hersens nog niet in (zelfs niet na al dat detoxen) en genieten lekker volop van elkaar.

Het is nou eenmaal mijn mattie en ik hou van hem.

Texel Culinair

Ons Nederlandse eiland Texel begint een beetje ons tweede thuis te worden. Eind juli waren wij er een compleet weekend voor het Beach Food Festival. En afgelopen maand vond tevens weer Texel Culinair plaats. Niet alleen vanwege het lekkere eten, komen wij hier graag, maar ook omdat je op dit eiland zo lekker kunt onthaasten. Alleen al dat stukje met de boot, doet je hoofd al aardig leegmaken. Benieuwd naar Texel en het festival Texel Culinair: bekijk hier onze weekend VLOG van 2015.  En als je trek krijgt kun je nu alvast je hotel gaan reserveren voor september 2017!

Eten bij Ma’Dam

De ADAM Toren in Amsterdam, stond al een tijdje op mijn ‘to-do’ lijstje.  Ik had er al zoveel over gehoord, en ben afgelopen maand ook wezen eten bij Ma’Dam restaurant op de 20ste verdieping. Een unieke ervaring, met grandioos uitzicht. Je kunt er namelijk lekker eten en heerlijk borrelen. Helaas was de rij voor de schommels op het dak te lang, dus alleen al daarvoor moet ik nog een keertje terug. En natuurlijk ook het ronddraaiende restaurant Moon.

Boeklancering Laura’s Bakery

Mocht je eerste hulp nodig hebben bij het bakken van taarten, cakes of koekjes, dan is de kans groot dat je al eens bij Laura’s Bakery bent beland. Laura is toch wel de bakkoningin onder de bloggers en heeft dan ook een zeer succesvolle ‘zoete’ blog. En dan mag een basis bakboek natuurlijk ook niet uitblijven. Afgelopen maand was het boeklanceringsfeestje van ‘ Het Laura’s Bakery BasisBakboek’ en binnenkort ga ik er ook uit koken voor jullie. Stay tuned voor lekkere zoete recepten dus!

Weekend in Zwolle

Ook ben ik in September op tweedaagse foodtour geweest naar Zwolle! Een tour met verrassende leuke en smakelijke adresjes in de stad, die ik natuurlijk aan het uitwerken ben in een blogpost. Op dag 3 brachten wij een bezoek aan Chef’s Revolution 2016 . Een bijzonder evenement van internationale allure en sterrenchefs, waar ik jullie ook nog veel meer over ga vertellen. Hier heb ik tevens een meet & greet met Jonnie en Therese boer gehad. En heb ik Dylan op zijn hart gedrukt om echt hard te gaan sparen om een keertje bij de Librije te kunnen gaan eten. Daarnaast zijn de bloggers ook wezen eten bij restaurant het Weeshuys in Zwolle en die reviews staat inmiddels ook op de site.

Semilo Jaarfeest

Deze maand bestaat ons Mediabureau Semilo 11 jaar. Dus uiteraard waren Dylan & ik,  en een hele hoop andere bloggers, ook van de partij. En wat een mooie partij was dat. Gezelligheid, een DJ die lekkere beats stond te draaien, een friettruck, een heuse BAQ-fiets met heerlijke burgers, een koffie truck en een gin-bar. Ze hadden goed uitgepakt, en voor mij en Dylan de uitgelezen avond om te vieren dat de detox voorbij was. (Wij hebben het beschaafd gehouden hoor) Het meest grappig is nog wel dat Dylan door meerdere mensen meteen herkend werd. En ik vaak niet eens. Zal vast iets te maken hebben met dat ik vaak achter de camera sta en hem steeds sneaky op de foto zet. Hij is in ieder geval populair en niet omdat ie boven iedereen uitstak met zijn 2 meter lengte.

Dogma Hotdogs in Utrecht

Vervolgens hebben we er nog een schepje bovenop gedaan en zijn we afgelopen week ook op hotdog onderzoek uitgegaan. In Utrecht is namelijk Dogma Hotdogbar geopend en daar moest ik nog even komen proeven. Omdat we niet konden kiezen tussen vlees, kip of vega hotdogs, hebben we ze maar gewoon allemaal genomen. De review lees je binnenkort dus terug!

Boeklancering Foodless

En tot slot een klein feestje in mijn eigen stadsie. Medefoodie Carlijn Broring komt ook uit Utrecht en lanceerde het glutenvrije kookboek: Foodless ! Op de gelijknamige website schrijft zijn namelijk over een glutenvrij en lactosevrij bestaan en bedenkt hier ook glutenvrije recepten bij die je op Foodless.nl kunt terugvinden. Je kunt dus 3 maal raden waar dit kookboek over gaat… Deze glutenvrije en lactosevrije brownies waren in ieder geval heerlijk! Ik hoop dat ze ook in het boek staan. Ik ga hem in ieder geval binnenkort lekker doorlezen en alvast uitproberen en binnenkort ook even reviewen voor jullie.

En daarmee is de maand September ook weer over & uit. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te zien wat er allemaal nog achter de schermen bij ons gebeurd. We gaan nu op naar feestmaand oktober! Niet alleen mijn verjaardag, maar ook heel veel taart komt er voorbij. En komende maand start er ook een nieuwe blogger bij ons, maar daar ga ik jullie binnenkort nog veel meer over vertellen. Maak er in ieder geval een mooie dag van en alvast een heel goed weekend! 

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 dag ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

4 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

5 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago