Binnenkort begint de lente, dus we mogen nog heel even genieten van op en top winterse gerechten. En daar hoort natuurlijk ook verrukkelijk stoofvlees uit de Crock-Pot bij. Maak bijvoorbeeld eens deze sukadelappen uit de slowcooker klaar. Met minimale inzet krijg je namelijk groots resultaat!
Niet iedereen heeft de tijd om urenlang in de buurt van het fornuis te blijven om stoofvlees te maken. Daarom ben ik ook zo dol op mijn Crock-Pot. Niet alleen wordt je vlees hierin nog malser en zachter, maar je kunt hem gerust s’ochtends aanzetten voor je naar je werk toe gaat. Of zelfs de avond van tevoren! Door de ultra lage temperaturen valt je stoofvlees na minstens 6 uren sudderen echt compleet uit elkaar en de smaken hebben goed in kunnen trekken. Maak dus zelf ook eens deze sukadelappen in de slowcooker klaar en geniet van stoofvlees met een licht Indonesisch tintje. Lekker met gewokte groenten, rijst of stokbrood, maar gaat ook prima met een rode kool stamppot samen.
Smaken deze sukadelappen uit de slowcooker je naar meer? Je kunt zowat elk stoofvlees recept wel in een slowcooker bereiden, als je de hoeveelheden wijn, bier of bouillon uit het recept maar halveert, omdat er minder verdampt. Dus voor de liefhebber heb ik hier nog meer lekkere recepten met o.a. sukadelappen om uit te proberen:
Geniet dus heerlijk van nog veel meer recepten met sukadelappen of riblappen.
Heb je deze al in huis?
Wil je meer lezen over de Crockpot slowcooker die wij in Betty’s Kitchen gebruiken? Lees hier de review van dit apparaat.
Deze malse sukadelappen uit de slowcooker hebben een licht indisch tintje. Met sjalotten, bier, venkelzaad, kruidnagel en steranijs als smaakmakers wordt dit een heerlijk lichte stoofvlees om van te smullen. Lekker met rijst en gewokte groenten. Maar kan ook prima met stokbrood of zelfs een stamppot (tip: met rode kool!)
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Indonesisch stoofgerecht met rundvlees genaamd Daging Rudjak wilt gaan maken!
Dit artikel bevat affiliate links naar bol. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
Het is het seizoen van de pompoen en dat mogen we weten en proeven! Dit…
Heb jij ook last van wintertenen, een loopneus of kun je niet meer opwarmen tijdens…
Vandaag begint Oktober, DE maand die bekend staat om de feestdag Halloween! Om een beetje…
De Tex Mex keuken leent zich uitstekend voor een vegetarische maaltijd! Je kunt je wraps…
Weet jij de verschillen tussen quiche en hartige taart? Deze taarten zijn ideale gerechten voor…
Voor diegenen die last hebben van wintertenen: maak eens een lekkere kop winter soep! Bedoeld…