Vanaf deze week begint de zomervakantie periode in Nederland en ik kan je zeggen dat thuisblijven in Nederland geen straf is.! Vanaf deze week kun je elke maandag een nieuw weekmenu verwachten waarmee je wekelijks een mini-vakantie in eigen huis kunt plannen met overheerlijke recepten. We trappen af met een Spanje weekmenu om van te smullen!
Voor thuisblijvend Nederland hebben wij namelijk een reeks vakantie Weekmenu’s gemaakt! Tijdens de zomervakantie weken neem ik je elke week mee naar een nieuw vakantieland. En deze week nemen we je graag mee naar SPANJE! Natuurlijk mag tapas niet ontbreken, maar er komt nog veel meer lekkers uit Spanje hoor! Check hieronder een Spanje Weekmenu met maar liefst 7x Spaanse recepten.
Check hier nog meer vakantie weekmenu’s voor deze zomer!
(Klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)
Op maandagen eten we vegetarisch, en deze mini tortilla’s met champignons passen daar perfect bij! Maak er alleen nog een groene salade bij!
Bereidingstijd: 35 minuten
Chorizo worst is onlosmakend verbonden met Spanje. Verwerk deze worst bijvoorbeeld ook eens tot vulling voor pasteitjes zoals deze empenada’s met chorizo! Heerlijk met een avocado dip!
Bereidingstijd: 40 minuten.
Een soep doet het altijd goed op een doordeweekse en zomerse avond! En laat deze koude gazpacho soep met tomaten en komkommer nou ook nog eens heerlijk verkoelend zijn! serveer lekker met croutons en een plankje manchego kaas. Voor de liefhebber zijn wat extra Spaanse vleeswaren ook aan te raden en geniet zo van een kleine borrel om die werkweek doormidden te breken!
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 2 uur koelen)
Dit zijn echt mijn favoriete gehaktballetjes ooit! Vroeger, toen ik nog catering deed, waren de Albondigas ook altijd favoriet onder mijn klanten en mogen natuurlijk niet ontbreken in het Spaans weekmenu! Maak er lekker wat patatas bravas bij en wat gegrilde groenten voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd: 40 minuten
Het Nederlandse mosselseizoen is weer begonnen! En hoe lekkerder dan er deze Paella met zeevruchten van te maken. Het is een Spaanse klassiek rijstschotel en perfect voor op de vrijdag (=visdag)
Bereidingstijd: 40 minuten
Op zaterdagen vieren we natuurlijk uitgebreid het weekend met een borrel met familie of vrienden. Speciaal voor deze Spaanse week komt dan natuurlijk een tapas plank op tafel! Vul hem met veel lekkers om van te genieten en je waant je echt even op vakantie!
Bereidingstijd: 15 minuten (of meer, afhankelijk van gerechten)
Hoewel je normaal gesproken bij een cheesecake maken streeft naar op en top perfectie, mag je bij de Basque Burnt Cheesecake de boel expres laten aan branden. Deze taart vind zijn oorspong in Baskenland (regio in noord-Spanje) waar diverse chefkoks er een kunst van maken om hun cheesecake mooi zwart te bakken.
Bereidingstijd: 4 – 5 uur
Bereidingstijd: 30 minuten
Tot zo ver ons mooie Spaans Weekmenu voor deze zomervakantie! Hopelijk raak je hierdoor geïnspireerd, maar neem ook gerust een kijkje bij nog veel meer recepten uit de Spaanse keuken! Buen Provecho!
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met een van deze recepten uit ons Spanje Weekmenu.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…