Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze snijbonen stoofpot, geserveerd met Libanese wraps. Deze snijbonen stoofpot wordt ook wel ‘Loubye Bzeit’ genoemd, want het is een heerlijk vegetarisch gerecht uit de Libanese keuken.
Loubye Bzeit is een vegetarisch klassieker uit de Libanese keuken. Je kunt het als voorafje of bijgerecht serveren, maar ook als vegetarische hoofdmaaltijd. Ik serveerde de snijbonen stoofpot met zachte, Libanese wraps, ofwel Libanees platbrood. Lekker afscheuren met je handen en in de stoofpot dopen. Maar je kunt hierin natuurlijk variëren naar eigen smaak en de stoofpot bijvoorbeeld ook serveren met pita’s, naan brood, aardappels of gekookte of gestoomde rijst. Zo maak je er echt een complete vega maaltijd van.
De Libanese keuken is ontzettend populair en dat vinden wij van Betty’s Kitchen helemaal niet erg. Want wat een heerlijke gerechten komen er van oorsprong uit deze keuken zeg. Met volop vegetarische en ook vegan mogelijkheden, dus daar kun je de Meatless Mondays wel mee vullen. Wij hebben bijvoorbeeld ook een heerlijk recept voor Sabich, pita met aubergine, ei en houmous op de site staan. En een recept van deze lekkere couscous met koriander en tahin-tomatensaus. Wil je een avondje uitpakken, dan is deze Tel Aviv style borrelplank echt een aanrader! Deze snijbonen stoofpot is overigens ook heel geschikt om hierbij te serveren. Lekker een tafel vol hapjes om te delen met het gezin of een clubje vrienden. Geniet er van!
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze snijbonen stoofpot, geserveerd met Libanese wraps. Deze snijbonen stoofpot wordt ook wel ‘Loubye Bzeit’ genoemd, want het is een heerlijk vegetarisch gerecht uit de Libanese keuken. Lekker met rijst of aardappels voor een complete maaltijd!
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Libanese snijbonen stoofpot genaamd ‘Loubye Bzeit’ wilt gaan maken.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…