Ben jij ook zo dol op het Surinaamse platbrood dat ‘Roti’ heet? Deze soort van hartige pannenkoeken maak je heel eenvoudig zelf en kun je zelfs vullen met nog meer lekkers. Maak ter variatie bijvoorbeeld eens roti met vulling van gele spliterwten of aardappels.
Een van mijn favoriete comfort food gerechten is roti met masala kip en kousenband. Om die heerlijke masala curry te kunnen opdeppen geef je er roti plaat bij, dat is een soort Surinaams platbrood. Veelal gemaakt van (volkoren) tarwebloem, of een mengeling met kikkererwtenmeel. Maar je kunt de roti plaat ook vullen met een puree van gegookte gele spliterwten. Dit geeft een heerlijke hartige smaak, maar zorgt ook voor extra eiwitten en vezels bij je roti maaltijd.
Je kunt roti niet allen vullen met een puree van gele spliterwten, maar je kunt bijvoorbeeld ook gekookte en fijngestampte aardappels gebruiken. Varieer gerust met ingredienten en smaakmakers.
Roti met masala kip is waarschijnlijk een van de meest bekende gerechten uit de Surinaamse keuken. Het is immers niet voor niets zo geliefd als takeway. Maar wist je dat je ook een simpele ei masala kunt maken? Dat is heerlijk voor de lunch en dan geserveerd met bijvoorbeeld deze roti met vulling van gele spliterwten. Onze Nanda ging op reis naar Sri Lanka en maakte daar kennis met het gerecht Pol Sambol, dat is een zelfgemaakte roti met kokos sambal. Maar deze Koththu Roti met tomaat, kaas en ei is ook een aanrader! En heb jij met dit koude weer meer zin om stamppot te maken? Dan moet je zeker ook eens deze Surinaamse stamppot met zuurkool, tomaat en rode peper maken.
Serveer je rotiplaat bij je Surinaamse masala gerechten? Deze soort van hartige pannenkoeken maak je heel eenvoudig zelf en kun je zelfs vullen met nog meer lekkers. Maak ter variatie bijvoorbeeld eens roti met vulling van gele spliterwten of aardappels.
Voor de Roti plaat:
Voor de vulling:
Eet smakelijk!
De afgekoelde gele spliterwten vulling kun je gerust een paar dagen in de koelkast bewaren of invriezen. Ook lekker voor door een curry (bijv. Sambar Curry) , om je Kip masala saus mee in te dikken etc.
Met het einde van de zomervakanties in zicht is het hoog tijd voor wat #BackToSchool…
We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…
Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…
Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…
Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…
Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…