Soep Recepten

Gepofte knoflooksoep met Beluga linzen

Je zult er misschien niet zo een, twee, drie aan denken, maar een soep gemaakt van knoflook is echt verrukkelijk en gezond! Door de knoflook van tevoren te poffen in de oven komt er zoveel meer smaak vrij en dat vormt echt de basis van deze vegetarische bouillon. Serveer de gepofte knoflooksoep met beluga linzen voor een volwaardige maaltijd.

Ik heb geen last van vampieren of zo, maar ik vind knoflook nou eenmaal erg lekker!En het is ook nog eens heel goed voor hart en bloedvaten. Ik pof wel vaker wat bolletjes knoflook in de oven, want zo maak je hem nog veel lekker. Tevens kwam ik op de website van Ellen In My Red Kitchen nog een lekker recept voor deze bollen knoflook tegen. Deze gepofte knoflooksoep met beluga linzen is een heerlijk krachtige bouillon met fijne smaken. Haast zoet, door het gebruik van gegrilde zoete knoflook. En voor de liefhebber serveer je er wat afgebakken brood met kruidenboter bij.

Nog meer recepten met linzen

Peulvruchten zijn niet alleen heel lekker, maar bovenal ook heel gezond om (veelal vegetarische) gerechten mee te maken. Krijg je geen genoegen van deze gepofte knoflooksoep? Probeer dan ook zeker nog een van onze andere recepten met linzen in de hoofdrol:

Eet smakelijk!


Print

Recept: Gepofte knoflooksoep met Beluga linzen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Je zult er misschien niet zo een, twee, drie aan denken, maar een soep gemaakt van knoflook is echt verrukkelijk en gezond! Door de knoflook van tevoren te poffen in de oven komt er zoveel meer smaak vrij en dat vormt echt de basis van deze vegetarische bouillon. Serveer de gepofte knoflooksoep met beluga linzen voor een volwaardige maaltijd.

Ingredients

  • 2 bollen knoflook
  • scheutje olijfolie.
  • 1 kleine ui
  • 1 rode paprika
  • 100 gram champignons
  • 100 gram winterwortel
  • 80 gram Beluga linzen *, gedroogd
  • 1 liter (kippen)bouillon,
  • 2 takjes verse tijm,
  • zout en peper,
  • ¼ theelepel Chili flakes (optioneel)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Scheur twee vierkante stukjes aluminium folie af. Snijd het bovenste topje eraf, giet de olie er op en verpak de bol knoflook in het stukje aluminiumfolie. (zie ook hier de volledig uitgeschreven bereiding van knoflook poffen). Plaats de knoflook pakketjes op een bakplaat in de oven en rooster gedurende 40 minuten.
  2. Ondertussen snijd je de groenten voor de soep vast voor: Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Boen de champignons schoon en snijd in plakjes. Schrap de wortel, snijd overlangs door en vervolgens in plakjes. Ris de tijm van de takjes en zet apart.
  3. Haal de gepofte knoflook uit de oven, pak ze uit en laat een beetje afkoelen. Druk de zachte knoflooktenen uit hun velletjes en prak fijn met een vork in een kommetje. Je hebt nu ongeveer twee eetlepels gepofte knoflookpuree die heerlijk zoet van smaak is. De overgebleven velletjes gooi je weg.
  4. Verwarm een soeppan op het vuur, smelt hierin de boter en bak de ui en paprika aan gedurende 2-3 minuten. Voeg de champignons toe en roerbak mee gedurende 2 minuten.
  5. Voeg de knoflookpuree toe, bak kort aan en blus vervolgens af met de (kippen)bouillon. Voeg ten slotte de wortel, linzen en tijm toe, breng aan de kook en laat 20 minuten lang zachtjes doorkoken. (Totdat de linzen gaar zijn). Breng de soep op smaak met zout, peper en eventuele chiliflakes

Eet smakelijk!

Notes

*Tip: Je kunt de beluga linzen ook vervangen door De Puy Linzen of gewone bruine linzen, de soep wordt dan tevens romiger van smaak.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

4 dagen ago

Kippenlevertjes met pasta

Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…

5 dagen ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

7 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

1 week ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

2 weken ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

2 weken ago