Wij zijn dol op homemade energierepen en RAW bars! En deze raw notenrepen met peer zijn letterlijk om je vingers bij af te likken! Dus kneed er lekker op los en geniet van deze gezonde powerbar, die ook nog eens glutenvrije is en geen geraffineerde suikers bevat!
Omdat ik vaak vegetarisch eet, probeer ik de voedingsstoffen die ik ‘mis’ door geen vlees te eten, te vervangen door alternatieven. Noten zijn daarvoor heel geschikt. Nu vraag je je misschien af wat dat te maken heeft met dit tussendoortje? Ik probeer namelijk om zoveel mogelijk de hele dag door te zorgen voor het binnenkrijgen van alle voedingsstoffen en mij daarmee niet te beperken tot mijn (vegetarische) diner.
Zo eet ik groenten bij de lunch (salade, soep) of als tussendoortje omdat de kans klein is dat ik met alleen mijn diner de dagelijks aanbevolen behoefte van minimaal 250 gram groenten haal. Zo geldt dat ook voor o.a. noten. Daar eet ik een handje van of ik verwerk ze dus als tussendoortje, zoals deze notenrepen met peer. En geloof mij, deze repen zijn om te smullen dus het is echt geen straf om ze als tussendoortje te ‘moeten’ nemen, als je daarmee aan je dagelijkse behoefte vitamines en mineralen komt.
De notenrepen zijn super makkelijk en snel te maken, maar hou er rekening mee dat ze voor het serveren minimaal 4 uur de koelkast in moeten. Maak ze dus ruim van tevoren of even snel de avond van tevoren, zodat je ze de dag erna zo mee kunt nemen naar je werk. En voor de liefhebber: Check ook deze energierepen met dadels en gojibessen, of maak je deze repen met quinoa en chocolade.
PrintBenodigdheden:
Geniet ervan.
Liefs, Nanda
Bewaartip: je kunt deze notenrepen prima een paar dagen goed afgesloten in de koelkast bewaren. Een lekker gezond tussendoortje waar je je niet al te schuldig over hoeft te voelen. En ook makkelijk om mee te nemen naar je werk!
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Het najaar is natuurlijk het seizoen van de peer en dan gaan wij thuis maar…
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…