Vis Recepten

Garnalen met avocado en crème fraîche

Het is vrijdag vis-dag en ik heb iets lekkers in petto voor jullie! Met deze garnalen met avocado, crème fraîche en frisse aardappelsalade tover je een feestje op tafel.

Een lekker gezond recept met garnalen en ideaal voor als je gasten hebt! Dus laat dat weekend maar vast beginnen en dan kun je hier lekker van gaan genieten!

Garnalen met avocado uit Madeira

Onlangs at ik een vergelijkbaar voorgerecht in een restaurant op Madeira, waar ik op vakantie was. Ik werd er meteen door geïnspireerd want het ziet er prachtig uit op je bord. Die garnalen met avocado geven zo’n mooi contrast op je bord. En daarnaast zijn garnalen, net als vis, lekker gezond. Dus dit gerecht werd een blijvertje!

Mama’s aardappelsalade

Ik paste het recept wel iets aan, want ik wilde er namelijk echt een hoofdgerecht van maken. De combinatie van bleekselderij, aardappel, peterselie en crème fraîche doet me denken aan de aardappelsalade die mijn moeder vroeg wel eens maakte, dus je vind er verschillende keukens in terug:)

Ik gebruikte naturel wokgarnalen in dit gerecht. Als je kleine roze garnaaltjes of gamba’s lekkerder vindt, gebruik die dan vooral. Enneh, mocht je nu helemaal niet van garnalen houden of vegetarisch willen koken laat ze er dan gewoon uit of vervang ze door een (gekookt) eitje in stukjes!

Print

Recept: Garnalen met avocado en crème fraîche

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vis
  • Cuisine: Portugeese keuken

Ingredients

Scale
  • 2 avocado’s
  • 1 prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 gram kruimige aardappels
  • 100 gram wokgarnalen
  • 200 ml. crème fraîche
  • Ongeveer 3 takjes verse peterselie
  • Handje zonnebloempitten
  • 2 tl. knoflookpasta
  • Snuf zout en peper
  • Olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Breng water met wat zout aan de kook voor de aardappels. Schil de aardappels en snij ze in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Kook de aardappels voor ongeveer 10 minuten.
  2. Snij de prei in dunne halve ringen en was de groente, laat uitlekken in een vergiet. Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg daarin de prei en garnalen toe. Bak voor ongeveer 5 minuten en verwarm de knoflookpasta in de laatste minuut mee.
  3. Halveer de avocado’s en verwijder voorzichtig de pit. Met een lepel schep je ongeveer de helft van het vruchtvlees eruit. Stop dit in een kom, de rest van het vruchtvlees laat je in de schil zitten.
  4. Snij de bleekselderij in dunne ringen en knip of snij de peterselie fijn. Voeg beide toe in de kom bij de avocado, net als de crème fraîche en een snuf peper en zout. Roer het geheel goed door.
  5. Zodra de aardappels gaar zijn giet je ze af en laat ze een beetje afkoelen, net als de gebakken garnalen en prei. Voeg het dan samen in de kom en meng alles goed met elkaar. Hou een paar garnalen apart.
  6. Schep het mengsel in de avocado’s. Leg als laatste de achtergehouden garnalen er bovenop en strooi de zonnebloempitten eroverheen. Serveer de garnalen met avocado met een groene salade ernaast.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

 

Notes

PS. Als je dit recept een succes vond, wil je deze Frisse garnalencocktails met tomaten-bieslookroom vast ook eens uitproberen! Mag van ons ook als het nog geen Kerst is! 🙂 

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Pumpkin Pancakes

Het is het seizoen van de pompoen dus wij sluiten deze week af met een…

19 uur ago

Komkommer Salade met Gerookte Zalm en Roomkaas

Kun je momenteel geen komkommers meer in de schappen vinden? Deze zomer gaan de komkommer…

2 dagen ago

Iers Sodabrood

Op 17 Maart is het St. Patricks Day en als er een gerecht is dat…

4 dagen ago

Aziatische salade met tofu en zoete aardappel

Voor de Meatless Monday van vandaag werd ik geïnspireerd door de Aziatische keuken. Ik maakte…

5 dagen ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

1 week ago

Soto Madura (Indonesische soep met rundvlees)

Nu de dagen weer kouder aan het worden zijn, staan bij ons de maaltijdsoepen weer…

1 week ago