Pasta Recepten

Ravioli met champignons en pesto saus

(Sponsored) – Heb je altijd al eens zelf ravioli willen maken? Probeer dan eens deze ravioli met champignons en pesto saus! Een zeer eenvoudig recept, met slechts een paar ingrediënten, zodat iedereen zich hier wel aan kan wagen.Het pasta deeg draai je in een mum van tijd in elkaar en is eigenlijk helemaal niet moeilijk. En met een heerlijke vulling van gegrilde champignons én een sausje met pesto van gegrilde groente zet je zo een overheerlijk pasta gerecht op tafel

Zelf Ravioli pasta maken

Zodra je thuis aan de slag gaat met zelf ravioli pasta maken, dan heb ik slechts 2 tips voor je. Ten eerste: Rol je pastadeeg mooi dun uit! Ik werk zelf met een pastamachine en ga gerust door tot standje 6. Verse pasta zet namelijk behoorlijk uit tijdens het koken en je wilt liever niet teveel deeg proeven, maar juist die heerlijke ravioli vulling. De truc is om tijdens het uitrollen het deeg steeds heel lichtjes ‘af te stoffen’ met een beetje bloem. Zo voorkom je dat deze gaat plakken in je machine.

Ravioli met champignons van Saclà

Ten tweede: zorg voor een vulling die snel gaar is. Verse pasta kook je namelijk slechts 6 minuten. Dus je hebt een vulling nodig die ook in 6 minuten kooktijd beetgaar is. Zorg daarom voor reeds gegaarde ingredienten, zoals rul gebakken  en afgekoeld gehakt. Of juist gebakken/gegrilde en afgekoelde groenten. Met de producten van Saclà wordt dit wel heel gemakkelijk voor je gemaakt. Dit merk verkoopt naast hun heerlijke pesto’s namelijk ook gegrilde groente in pot.

Ideaal voor over de pizza, op bruschetta of dus voor in de ravioli. De gegrilde champignons die ik in dit recept gebruik hebben nog steeds een heerlijke bite, maar zijn dus al klaar om zo op te eten. De ravioli met champignons van Saclà top ik af met een sausje van pesto van gegrilde groenten en crème fraîche. Een combinatie waar je menigeen pasta gerecht nog lekker mee kunt af maken. Je vindt de potjes pesto en gegrilde groenten van Saclà in het Mediterrane schap van Albert Heijn.


Print

Recept: Ravioli met champignons en pesto saus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Pasta deeg draai je in een mum van tijd in elkaar en is eigenlijk helemaal niet moeilijk. En met een heerlijke vulling van gegrilde champignons én een sausje met pesto van gegrilde groente zet je zo een overheerlijk pasta gerecht op tafel.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 40 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram (pasta)bloem, + extra voor bestuiven
  • snufje zout,
  • 1 groot ei (L),
  • 1 eetlepel olijfolie,
  • 1 potje Saclà gegrilde champignons,
  • 100 gram ricotta,
  • 1 eetlepel gehakte verse bieslook,
  • 23 eetlepels Saclà pesto van gegrilde groenten,
  • 2 eetlepels crème fraîche,
  • peper & zout.

Extra:

  • pastamachine,
  • kleine deegsteker /pasteivorm,
  • ruime kookpan,
  • vergiet.

Instructions

  1. Volg als eerste het basisrecept voor pasta maken. Hiervoor heb je nodig: 100 gram pasta bloem, snufje zout, 1 groot ei en 1 eetlepel olijfolie.
  2. Terwijl het deeg rust in de folie, ga je de ravioli vulling maken. Laat het potje met gegrilde champignons uitlekken in een zeef. Hak de champignons fijn en stop in een kommetje. Voeg de ricotta, bieslook en een snuf peper + zout toe. Roer de vulling goed door elkaar en zet apart.
  3. Verdeel het basisrecept voor pasta deeg in tweeën. Rol het basisrecept voor pasta deeg uit in de pastamachine. Begin eerst op stand 1, daarna stand 2 etc. Tot en met stand 6. Leg de lap deeg op een met bloem bestoven aanrecht. Druk met de deegpers rondjes uit het deeg. Doe hetzelfde met de tweede helft van het deeg. Pak alle overgebleven stukken deeg samen, kneed kort door en haal ook dit door de pastamachine. Steek hier ook weer rondjes uit met de deegpers. Als het goed is kun je totaal 24 stuks ravioli rondjes hier uit halen.
  4. Leg telkens 1 deegrondje op de deegpers. Bevochtig de randen met een beetje water. Gebruik hier gewoon je vinger voor, dat werkt het makkelijkst. Leg vervolgens een theelepeltje van de ravioli vulling op het midden van het deegrondje. Breng de hendels samen en druk de deegpers dicht. Niet te hard door knijpen en maak de ravioli niet te vol. (Dan barsten ze open tijdens het koken).
  5. Ga zo door door met ravioli met champignons vulling maken en leg deze steeds op het met bloem bestoven aanrecht.
  6. Breng een grote kookpan aan de kook met ruim water en een snufje zout. Kook de ravioli met champignons gedurende 6 minuten op middelhoog vuur. Giet af in het vergiet en stop direct terug in de pan.
  7. Voeg de Saclà pesto van gegrilde groente toe, evenals de creme fraiche en nog een flinke snuf peper. Roer de ravioli snel door de saus, zodat alles samensmelt. Garneer (aan tafel) met eventueel nog wat gesnipperde bieslook of (fijngehakte) basilicum. Maar serveer de ravioli met champignons direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Bewaartip: Je kunt deze ravioli met champignons en ricotta max. 1 dag van te voren voorbereiden. Na stap 5 laat je de ravioli 1 uur ‘drogen’ op  het aanrecht. Leg vervolgens op en bord, dek af met huishoudfolie en bewaar max 24 uur in de koelkast. De volgende dag ga je dan de ravioli koken en maak je de pesto saus op het laatste moment.

Dit artikel betreft een samenwerking met Saclà. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Binnenkort maar weer eens bij de ah binnenwippen en wat potjes scoren. Erg goed merk. Gebruik het zelf ook. Dit recept klinkt erg handig, makkelijk en lekker. Ga het binnenkort zeker uitproberen.

    Grt. José

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago