(Sponsored) – Heb je altijd al eens zelf ravioli willen maken? Probeer dan eens deze ravioli met champignons en pesto saus! Een zeer eenvoudig recept, met slechts een paar ingrediënten, zodat iedereen zich hier wel aan kan wagen.Het pasta deeg draai je in een mum van tijd in elkaar en is eigenlijk helemaal niet moeilijk. En met een heerlijke vulling van gegrilde champignons én een sausje met pesto van gegrilde groente zet je zo een overheerlijk pasta gerecht op tafel
Zodra je thuis aan de slag gaat met zelf ravioli pasta maken, dan heb ik slechts 2 tips voor je. Ten eerste: Rol je pastadeeg mooi dun uit! Ik werk zelf met een pastamachine en ga gerust door tot standje 6. Verse pasta zet namelijk behoorlijk uit tijdens het koken en je wilt liever niet teveel deeg proeven, maar juist die heerlijke ravioli vulling. De truc is om tijdens het uitrollen het deeg steeds heel lichtjes ‘af te stoffen’ met een beetje bloem. Zo voorkom je dat deze gaat plakken in je machine.
Ten tweede: zorg voor een vulling die snel gaar is. Verse pasta kook je namelijk slechts 6 minuten. Dus je hebt een vulling nodig die ook in 6 minuten kooktijd beetgaar is. Zorg daarom voor reeds gegaarde ingredienten, zoals rul gebakken en afgekoeld gehakt. Of juist gebakken/gegrilde en afgekoelde groenten. Met de producten van Saclà wordt dit wel heel gemakkelijk voor je gemaakt. Dit merk verkoopt naast hun heerlijke pesto’s namelijk ook gegrilde groente in pot.
Ideaal voor over de pizza, op bruschetta of dus voor in de ravioli. De gegrilde champignons die ik in dit recept gebruik hebben nog steeds een heerlijke bite, maar zijn dus al klaar om zo op te eten. De ravioli met champignons van Saclà top ik af met een sausje van pesto van gegrilde groenten en crème fraîche. Een combinatie waar je menigeen pasta gerecht nog lekker mee kunt af maken. Je vindt de potjes pesto en gegrilde groenten van Saclà in het Mediterrane schap van Albert Heijn.
Pasta deeg draai je in een mum van tijd in elkaar en is eigenlijk helemaal niet moeilijk. En met een heerlijke vulling van gegrilde champignons én een sausje met pesto van gegrilde groente zet je zo een overheerlijk pasta gerecht op tafel.
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Bewaartip: Je kunt deze ravioli met champignons en ricotta max. 1 dag van te voren voorbereiden. Na stap 5 laat je de ravioli 1 uur ‘drogen’ op het aanrecht. Leg vervolgens op en bord, dek af met huishoudfolie en bewaar max 24 uur in de koelkast. De volgende dag ga je dan de ravioli koken en maak je de pesto saus op het laatste moment.
Dit artikel betreft een samenwerking met Saclà. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Binnenkort maar weer eens bij de ah binnenwippen en wat potjes scoren. Erg goed merk. Gebruik het zelf ook. Dit recept klinkt erg handig, makkelijk en lekker. Ga het binnenkort zeker uitproberen.
Grt. José
Dank je wel Jose. In ieder geval eet smakelijk dan!