Ik heb jullie al vaker verteld dat rabarber een hele mooie groente soort is voor zoete baksels. En deze rabarbertaart met frangipane bewijst dat maar weer! Wat een prachtig recept is dit en die moest ik natuurlijk met jullie delen!
Rabarber is zo’n heerlijke groente! Deze friszure stengel leent zich uitermate voor toetjes & desserts en inmiddels sta ik ook met een flesje rabarber onder de douche. De rabarber leent zich dan ook om een heerlijke rabarbertaart mee te maken en deze Engelse rabarbertaart met frangipane is buitengewoon luxe & decadent! Het recept van deze rabarber taart met frangipane komt van de jongste Michelin sterren chef uit Engeland: Tommy Banks van The Black Swan in Yorkshire. En het is ook juist Yorkshire die weer bekend staat om zijn rabarber oogsten!
Op dit moment zijn de rabarbers nog in het seizoen, dus je groenteboer heeft vast nog wel een kilootje voor je over! Het vergt even een karweitje, maar dan heb je ook een heel bijzondere rabarbertaart. Ik serveerde hem afgelopen week op de verjaardag van Dylan, dus de hele familie heeft hem al goedgekeurd! Check hier overigens nog veel meer lekkere recepten met rabarber!
Zodra je ergens de naam ‘ Frangipane’ ziet staan, dan weet je meteen dat er amandelmeel in het recept verwerkt zit. De Frangipane laag van deze taart heeft dan ook wat weg van amandelspijs. En zoals bij mijn eerdere baksels, zoals deze Koningdagcake, weet je dat je gewoonweg een heerlijk luxe taartje in handen hebt. Tip voor je begint: zorg er in ieder geval voor dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn! En… deze rabarber taart komt het beste tot zijn recht als je hem een nachtje in de koelkast stopt. Zo kan de jam en de frangipane laag een beetje opstijven en nog lekkerder worden.
Deze luxe rabarbertaart met frangipane en rozensiroop is afkomstig van de Britse Michelin sterren chef Tommy Banks. Dan weet je gewoon dat dit een hele bijzondere taart moet zijn!
Ingrediënten rabarber jam:
Ingrediënten ‘shortcrust’ deegbodem:
Ingrediënten Frangipane:
Ingrediënten rozensiroop:
( * Kun je geen gedroogde rozenblaadjes vinden? Gebruik dan slechts 60 gram water + 40 gram rozenwater.)
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze geweldige rabarbertaart met frangine en rozensiroop wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Ik ben dol op rabarber, laatst ook een dessert gehad met rabarbermousse en een trifle van rabarber dit was echt super lekker.
Pluk daarom de vruchten van het seizoen en geniet er van!
Waar kan je rozenwater kopen?
Vriendelijke groet,
Diana
Hi Diana, ik haal deze gewoonweg in de supermarkt. Vaak bij mediterrane producten liggen ze. En anders een natuur/bio winkel.
kan ik een deel van de taart invriezen?
Jazeker. Wel goed laten afkoelen hiervoor.
Kan het zijn dat in ieder geval de ingrediënten voor de short crust pastry voor 2 taarten zijn? Of misschien wel het hele recept voor 2 taarten is?
Hi Amrie,
dit recept is echt voor 1 flinke taart!
Moet er in de rabarberjam geen geleisuiker? Hij is na 45 minuten nog steeds niet vast. Gewoon door laten pruttelen?