Categories: Events

Shaken en Koken met Gin-Tonic !

Op een warme, broeierige zomerdag reis ik af naar Amsterdam. Ik ga namelijk ‘Shaken en Koken met Gin’. En das mooi, want ik kan wel wat verkoeling gebruiken op deze snikhete dag!

Deze zomer kun je namelijk niet om de Gin-Tonic heen! Heel het land is in de ban van dit drankje en de keuze is bij vele bars en restaurants dan ook reuze! Maar behalve een verkoelend drankje er mee maken, kun je ook heerlijk  koken met Gin-Tonic! En dat ging ik zelf alvast ervaren en proeven.

Michelinster-restaurant Posthoorn

Groupon slaat namelijk de handen ineen met Michelinster-restaurant Posthoorn in Monnickendam. Chef-kok Jeroen Bavelaar en Patron Marc Boeljon (leuke naam!) hebben namelijk een receptenboekje samengesteld met diverse Gin-Tonic recepten.

Michelinster waardige recepten, wel te verstaan! Dit boekje, genaamd: ‘Shaken en Koken met Gin’  is de komende week gratis te bestellen op de website van Groupon, via een zogehete 0-euro deal. Zo kun je thuis in eigen keuken aan de slag met Michelinster-recepten en combineren met Gin-Tonic.

 

 

4-gangen Gin-Tonic Sterrendiner

Maar de echte liefhebber gaat natuurlijk lekker achterover hangen, en laat zich verwennen door deze maestro’s, met een compleet 4-gangen  Gin-Tonic sterrendiner! En dat kan dus ook via Groupon.

De exacte indeling van het viergangen menu is een beetje een verrassing, maar ik kan je wel vast vertellen dat er “Gin&Tuna” en “Fruit&Gin” geserveerd gaan worden. Dit zijn namelijk twee recepten die ik tijdens de workshop in Amsterdam ook zelf gemaakt en geproefd heb.

 

En dat was leuk! Niet alleen omdat er een scheut Gin door het eten ging, of omdat Susan Aretz een supergezellige keukenpartner is, maar ook omdat ik eindelijk eens een keertje zelf een Michelinster gerecht ging maken. Daar gaat echt heel wat tijd, moeite en liefde in zitten, heb ik gemerkt!

Groupon 0-euro deal

Hoe dan ook, ‘Shaken en Koken met Gin‘  is een aanrader voor deze zomer! Het gratis receptenboekje en de Gin-Tonic Sterrendiners zijn tot en met 9 september 2015 te bestellen via Groupon.nl Dus wees er snel bij!

Groetjes, Betty

 

(Bron Foto’s: De foto’s zijn gemaakt door de op het evenement aanwezige fotograaf Bastiaan Musscher, want ik had het te druk met koken en Gin-Tonic drinken)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

5 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

6 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

7 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago