De zomervakantie in Betty’s Kitchen is bijna ten einde, maar dat neemt niet weg dat ik de afgelopen twee weken steeds opstond met een goed idee. Zo ook deze pita broodjes met ei en spek.

Het is een heerlijk verwenontbijt geworden en door de pita broodjes krijgt het een beetje een Mediterrane twist. Serveer met een lepeltje zure room er in of er op en je ervaring is helemaal compleet!

Vegetarische Pitabroodjes met ei

Als bonus krijgen jullie meteen ook een tip voor een vegetarisch variant van deze pitabroodjes met ei. Laat gerust de spekjes achterwege en vervang deze door 150 gram champignons in kleine partjes. Bak deze dan aan met een klein scheutje olijfolie, alvorens je de eieren in de pan doet.


Print

Recept: Pitabroodjes met ei en spek

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De zomervakantie in Betty’s Kitchen is bijna ten einde, maar dat neemt niet weg dat ik de afgelopen twee weken steeds opstond met een goed idee. Zo ook deze pita broodjes met ei en spek.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 23 personen 1x
  • Category: Lunch

Ingredients

Scale

  • 5 grote afbak (spelt) pita broodjes
  • 150 gr magere spekreepjes
  • 5 eieren
  • 75 gr rucola sla
  • 10 plakjes kaas, (met de kaasschaaf)
  • 1 el gehakte bieslook, (of 1 tl gedroogde variant)
  • 125 ml zure room
  • peper & zout
  • olijfolie om in te bakken

Instructions

  1. Verwarm de oven voor de (spelt) pitabroodjes. Hou hiervoor de temperatuur en baktijd aan volgens de verpakking.
  2. In de tussentijd verhit je een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes aan. Ze hoeven niet helemaal krokant te worden. Breek de eitjes, een voor een, in de koekenpan en roerbak deze met de spekjes door elkaar. Breng vervolgens op smaak met weinig zout en een flinke snuf peper en roer tevens de bieslook er door heen. Zet het vuur uit en dek desnoods even af met een grote deksel, totdat de pitabroodjes afgebakken zijn.
  3. Snijd de pitabroodjes overlangs doormidden en beleg elk broodje met 2 plakjes kaas. Verdeel de rucola over de pitabroodjes en stop ze vervolgens vol met het roerei.
  4. Serveer de pitabroodjes met ei en spek en geef er een lik zure room bij. En uiteraard direct oppeuzelen!

Eet smakelijk!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

5 uur ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 dag ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

3 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

4 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago