De afgelopen jaren is Pulled Pork een van de meest populaire items geweest op heel veel food festivals. Inmiddels zijn we thuis ook massaal aan de langzame garing op barbecue geslagen en is dit een van de populairste recepten op de site geworden. Voor de liefhebbers deel ik dan nu ook nog een makkelijk recept voor pulled pork in de oven maken, zodat letterlijk iedereen zich hieraan kan wagen!
Een van de meest populaire bereidingen met varkensvlees is toch wel Pulled Pork maken! Procureur (varkensnek) is echter een stuk vlees dat je vrij lang dient te garen, vandaar dat dit recept de grote liefhebber voor op de barbecue is. Maar als je geen barbecue tot je beschikking hebt kun je ook heel eenvoudig pulled pork in de oven maken. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een gietijzeren braadpan zoals van BK Cookware of Le Creuset. De varkensnek smeer je rondom in met een zogehete ‘Dry Rub’ van diverse kruiden. Daarna plaats je het vlees in een barbecuesaus om lekker sappig te garen in de oven. Onderstaande bereiding is tevens een stuk sneller klaar dan bereiding op de BBQ, maar de echte liefhebbers zullen dit ook wel proeven, ben ik bang. De barbecue geeft echt een stukje meer ‘smokey flavours’ aan je pulled pork, maar dat neemt niet weg dat dit variatierecept uit de oven ook heel erg lekker is hoor!
Serveer je homemade pulled pork uit de oven bijvoorbeeld over risotto, nacho’s, frietjes, of stamppot, zoals hete bliksem! Heb je geen barbecue of eet je geen varkensvlees? Dan kun je ook deze pulled chicken in de oven bereiden. Daarnaast is een supersnelle variant ook de smaakmaker in deze Marokkaanse couscous met pulled chicken! Of ga je misschien liever voor vegetarisch? Dan is zijn deze broodjes pulled mushroom voor jou! Ook jackfruit is een leuk vegan alternatief en heel makkelijk te plukken tot reepjes. Maak er bijvoorbeeld deze BBQ pizza met jackfruit mee! Daarnaast leent een aubergine zich ook uitstekend voor het maken van vegan pulled ‘vlees‘! Lekker hoor! Bekijk hier nog veel meer lekkere ‘pulled’ recepten!
Vraag je slager om een mooi egaal dik stuk procureur (varkensnek) voor je af te snijden. Dan weet je dat deze overal even gaar is. Maar je kunt ook schouderkarbonades zonder bot gebruiken.
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Grotere portie maken?
Zorg ervoor dat je een pan hebt die groot genoeg is voor zo’n stuk vlees. Hou er rekening mee dat bij een groter stuk vlees je deze waarschijnlijk een extra 1 – 3 uren dient te garen in de oven. Je pulled pork is klaar als je deze gemakkelijk met twee vorken uit elkaar kunt trekken.
Pulled Pork invriezen:
Heb je pulled pork over? Laat goed afkoelen, weeg 1-, of 2- persoons porties af en stop in een hersluitbaar diepvrieszakje. Bewaar deze plat in de vriezer. Haal de pulled pork voor gebruik een uurtje van tevoren uit de vriezer en bak op in een koekenpan, met een lepeltje olie.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van procureur in barbecuesaus. Ja dit recept voor pulled pork in de oven wil jij ook proberen!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…