Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze Aziatische portobello met ei op een bedje van noedels, teriyaki saus, pinda’s en bosuitjes. Klinkt duur he, maar het is gewoon een gezond en vegetarisch Aziatisch gerecht dat je snel op tafel kunt zetten. En ook leuk om gasten voor de schotelen! Want zeg nou zelf: is het geen plaatje?
Zoals jullie inmiddels wel van mij gewend zijn ben ik vooral van gemakkelijk en het liefst zo snel mogelijk eten. Dat geldt met name voor doordeweekse dagen, want op een vrije dag of in het weekend besteed ik wel graag wat extra tijd in de keuken. In dit recept (dat ik dus maakte op een doordeweekse dag) heb ik gebruik gemaakt van kant en klare teriyaki saus. Maar het is natuurlijk ook heel lekker om zelf een Aziatische saus te maken om erbij te serveren. Eerder maakte ik deze Vegetarisch noedels met bimi en een eitje on top, dus aan jou de keuze! Je kunt de teriyaki saus trouwens ook vervangen voor een andere Oosterse saus naar eigen wens.
Daarnaast maak ik voor de Meatless Monday graag gebruik van alternatieven voor vlees. Eieren doen het eigenlijk altijd wel goed. Maar ook champignons, paddestoelen of dus een portobello is een lekker alternatief voor een portie vlees. Dit komt door de ‘vlezige’ structuur, maar ook door de grote ronde vorm, die mij veel aan een hamburger (tip!) doet denken. Check daarom ook dit recept voor portobello burgers! Naast dit recept voor portobello met ei en noodles kan ik deze gevulde portobello met parelcouscous ook zeker aanraden voor een vegetarische avond!
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze Aziatische portobello met ei op een bedje van noedels, teriyaki, pinda’s en bosuitjes. Een heerlijk snel en makkelijk gerecht dat je eventueel nog kunt aanvullen met een Aziatische groente bijgerechten zoals deze banchan.
Eet smakelijk.
Liefs, Nanda
Bewaartip: ik had een kommetje noedels met teriyakisaus over wat ik de dag erna opwarmde voor de lunch. Een aanrader!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze hartige taart met spinazie en feta wilt gaan maken!
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…