Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze Aziatische portobello met ei op een bedje van noedels, teriyaki, pinda’s en bosuitjes. Klinkt duur he, maar het is gewoon een gezond en vegetarisch Aziatisch gerecht dat je snel op tafel kunt zetten. En ook leuk om gasten voor de schotelen! Want zeg nou zelf: is het geen plaatje?
Zoals jullie inmiddels wel van mij gewend zijn ben ik vooral van gemakkelijk en het liefst zo snel mogelijk eten. Dat geldt met name voor doordeweekse dagen, want op een vrije dag of in het weekend besteed ik wel graag wat extra tijd in de keuken. In dit recept (dat ik dus maakte op een doordeweekse dag) heb ik gebruik gemaakt van kant en klare teriyakisaus. Maar het is natuurlijk ook heel lekker om zelf een Aziatische saus te maken om erbij te serveren. Eerder maakte ik deze Vegetarisch noedels met bimi en een eitje on top! , dus aan jou de keuze! Je kunt de teriyakisaus trouwens ook vervangen voor een andere Oosterse saus naar eigen wens.
Daarnaast maak ik voor de Meatless Monday graag gebruik van alternatieven voor vlees. Eieren doen het eigenlijk altijd wel goed. Maar ook champignons, paddestoelen of dus een portobello is een lekker alternatief voor een portie vlees. Dit komt door de ‘vlezige’ structuur, maar ook door de grote ronde vorm, die mij veel aan een hamburger (tip!) doet denken. Check daarom ook dit recept voor portobello burgers! Daarnaast is deze gevulde portobello met parelcouscous ook zeker een aanrader voor een vegetarische avond!
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze Aziatische portobello met ei op een bedje van noedels, teriyaki, pinda’s en bosuitjes. Klinkt duur he, maar het is gewoon een gezond en vegetarisch Aziatisch gerecht dat je snel op tafel kunt zetten. En ook leuk om gasten voor de schotelen! Want zeg nou zelf: is het geen plaatje?
Bewaartip: ik had een kommetje noedels met teriyakisaus over wat ik de dag erna opwarmde voor de lunch. Een aanrader!
Eet smakelijk.
Liefs, Nanda
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…