Print

Portobello met ei

Portobello met ei
Scale

Ingredients

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Zet alvast een ruime ovenschaal klaar. Vet de portobello’s in met de olijfolie en een kwastje. Snij zoveel mogelijk van het steeltje uit de portobello. Leg ze in de ovenschaal met de sporen naar boven. Breek vervolgens het ei voorzichtig boven de portobello zodat hij er mooi in komt te liggen. Herhaal dit voor de tweede portobello.
  2. Zet de portobello’s voorzichtig in de voorverwarmde oven. Gaar ze voor 15-20 minuten. De precieze oventijd hangt af van de oven die je hebt, maar ook hoe gaar je je eieren wilt. Wil je ze wat zachter dan bak je ze dus korter dan dat je ze gewoon goed doorbakken wilt.
  3. Snij ondertussen de bosuitjes alvast in dunne ringetjes en de knoflook heel fijn. Rooster in een droge koekenpan de pinda’s en sesamzaadjes op laag vuur. Schud regelmatig zodat het niet aanbrandt.
  4. Breng water aan de kook voor de noedels. Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de noedels af.
  5. Verwarm een eetlepel olie in een wokpan op laag vuur. Schep hierin de noedels en voeg de knoflook en teriyakisaus toe. Verwarm het mengsel goed. 
  6. Als de portobello’s en eieren gaar zijn, schep je eerst de noedels op het bord als een soort bedje voor de portobello. Die leg je er vervolgens bovenop. Bestrooi met de pinda’s, sesamzaadjes, gebakken uitjes en bosui. 

Bewaartip: ik had een kommetje noedels met teriyakisaus over wat ik de dag erna opwarmde voor de lunch. Een aanrader!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda