Wil je tijdens de aankomende feestdagen een waar pronkstuk op tafel zetten? Deze kleurrijke Paas Pavlova met aardbeien en advocaat room is een heel mooi en lekker recept om te maken.
Een Pavlova is een taart gemaakt van een hele grote meringue – ook wel bekend als ‘schuimpjes’. De meringue is glutenvrij want het bestaat uit luchtig geklopte eiwitten met suiker die krokant wordt gebakken. Daardoor smelt het ook als het ware op je tong na een hapje. De zoete eiwitbodem wordt afgetopt met een (ongezoete) lobbige room, veelal van slagroom, maar met zachte kaas of in diet geval gele advocaat kan natuurlijk ook. Top de Paas Pavlova af met verse aardbeien, passievruchten en witte chocolade eieren en je hebt een fantastisch spektakel voor de paasdagen!
Je kunt voor dit recept een koelvers flesje eiwitten kopen in de supermarkt. Maar uiteraard kun je ook hele eieren gebruiken en deze zelf splitsen. Let op dat er dan geen spoortje eigeel meekomt anders kan de meringue mislukken. En met de overgebleven eidooiers kun je ook weer andere heerlijke recepten maken hoor!
Meringues of schuimpjes maken zijn een fantastisch dessert. Door dat je er eigenlijk alleen maar eiwit en suiker voor nodig hebt is het ook relatief goedkoop om te maken. Daarnaast kunt volop variëren met toppings. Ga bijvoorbeeld eens voor een Cappuccino Schuimtaart voor bij de koffie! Of maak op een warme zomerse middag de bekende Britse Eton Mess van meringues met rood fruit. Tijdens kerst pak je natuurlijk uit met een fantastische meringue Kerstkrans met bijvoorbeeld brownie stukjes en kersen. Check hier tevens 10x Taart voor Pasen op een rijtje! Hele fijne paasdagen in ieder geval!
Voor de topping:
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Paas Pavlova met aardbeien en advocaat room.
Wist je overigens dat ik ook een fan ben van LEGO en regelmatig (nieuwe) sets review? Neem hiervoor een kijkje op mijn andere website: www.bettylovesbricks.com
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…