Cake recepten

Oreo Brownies met cacao (video)

Een mens kan nooit genoeg brownie recepten in huis hebben, dus ging ik aan de slag met deze Oreo brownies met cacao poeder, in plaats van pure chocolade. Zo leuk en makkelijk dat ik er maar meteen een video van heb opgenomen! Kijk je mee?

Brownies met cacao maken

Jullie hebben ongetwijfeld wel eens zelf brownies gemaakt en hier bij Betty’s Kitchen zijn wij er ook grote fan van! De meest recente creatie zijn deze Oreo brownies met cacao poeder, in plaats van gemaakt met pure chocolade. Cacaopoeder is namelijk een prima alternatief om brownie beslag mee te maken, maar door de cacao worden de brownies ook iets droger. Gelukkig weet Betty raad hiermee, want daardoor passen ze ook weer perfect bij de Oreo’s, waardoor dit eigenlijk een soort van grote, dikke Oreo plaatcake slash koek wordt 🙂 . Geluk bij een ongeluk(je) en hier kun je alsnog lekker van genieten dus!

Nog meer brownie recepten

Zijn jullie ook grote liefhebber van brownies? Wij in ieder geval wel en naast deze Oreo brownies hebben wij nog meer brownie recepten online staan! Maak bijvoorbeeld eens deze klassieke brownies met pure chocolade en walnoten. Voor de gezondere trek maak je deze zwarte bonen brownies, die overigens ook prima als ontbijt kunnen door de yoghurt! En tijdens halloween geniet je zeker van deze Pumpkin Pie brownies! Maar wist je dat je naast brownies ook blondies kunt maken? Check hier het recept voor Blondies met Ruby roze chocolade!


Receptvideo: Oreo Brownies

SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Oreo Brownies met cacao

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Iedereen zet maar al te graag zijn tanden in een portie brownies. Maar naast brownies met pure chocolade kun je brownies ook met cacao poeder maken. Dit recept maken we nog eens extra lekker door Oreo cookies aan het beslag toe te voegen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 30 min
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: Cake
  • Method: bakken
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram roomboter,
  • 250 gram fijne suiker,
  • 70 gram cacao poeder,
  • 1 theelepel vanille extract,
  • 3 eieren (M),
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel, *
  • 150 gram Oreo Original Cookies, in stukjes gebroken.

(* tip: vervang het zelfrijzend bakmeel door 150 gram bloem + anderhalve theelepel bakpoeder.)

Extra:

  • oven,
  • vierkant bakblik 25x 25 cm,
  • bakspray,
  • keukenpapier,
  • keukenmixer met garde.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Kwast het vierkante bakblik in met een beetje boter of bakspray en bekleed met een overhangend stuk bakpapier de bodem en twee zijkantjes. Zet apart.
  2. Smelt de roomboter en de suiker samen in een steelpannetje, op laag-medium vuur. Draai het vuur uit, roer de cacao en vanille erdoor en laat het mengsel een klein beetje afkoelen.
  3. Ondertussen klop je op hoge snelheid de eieren dik, wit en schuimig in de keukenmixer. Na 5 minuten kloppen verlaag je de snelheid naar middelmatig en giet het chocolademengsel in een dun straaltje bij de eieren. Niet alsjeblieft niet teveel in een keer, want dan kunnen de eieren gaan stollen! Zet daarna de keukenmixer uit en spatel het zelfrijzend bakmeel door het brownie beslag.
  4. Tot slot schep je de helft van de Oreo Cookies door het beslag en verdeel over de bakvorm. Druk de overgebleven helft in de bovenkant van het beslag en schuif het bakblik in de oven. Bak de Oreo brownies met chocolade gedurende 30 minuten in de oven. Laat daarna goed afkoelen in de vorm.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Ook lekker: Smelt 50 gram witte chocolade blokjes au bain marie of op de laagste stand in de magnetron. Roer daarna los met een halve theelepel (zonnebloem)olie en lepel dit over de in stukken gesneden Oreo Brownies. 

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Oreo Brownies wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago