Print

Recept: Oreo Brownies met cacao

Iedereen zet maar al te graag zijn tanden in een portie brownies. Maar naast brownies met pure chocolade kun je brownies ook met cacao poeder maken. Dit recept maken we nog eens extra lekker door Oreo cookies aan het beslag toe te voegen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 30 min
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: Cake
  • Method: bakken
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 150  gram roomboter,
  • 250 gram fijne suiker,
  • 70 gram cacao poeder,
  • 1 theelepel vanille extract,
  • 3 eieren (M),
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel, *
  • 150 gram Oreo Original Cookies, in stukjes gebroken.

(* tip: vervang het zelfrijzend bakmeel door 150 gram bloem + anderhalve theelepel bakpoeder.)

Extra:

  • oven,
  • vierkant bakblik 25x 25 cm,
  • bakspray,
  • keukenpapier,
  • keukenmixer met garde.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Kwast het vierkante bakblik in met een beetje boter of bakspray en bekleed met een overhangend stuk bakpapier de bodem en twee zijkantjes. Zet apart.
  2. Smelt de roomboter en de suiker samen in een steelpannetje, op laag-medium vuur. Draai het vuur uit, roer de cacao en vanille erdoor en laat het mengsel een klein beetje afkoelen.
  3. Ondertussen klop je op hoge snelheid de eieren dik, wit en schuimig in de keukenmixer. Na 5 minuten kloppen verlaag je de snelheid naar middelmatig en giet het chocolademengsel in een dun straaltje bij de eieren. Niet alsjeblieft niet teveel in een keer, want dan kunnen de eieren gaan stollen! Zet daarna de keukenmixer uit en spatel het zelfrijzend bakmeel door het brownie beslag.
  4. Tot slot schep je de helft van de Oreo Cookies door het beslag en verdeel over de bakvorm. Druk de overgebleven helft in de bovenkant van het beslag en schuif het bakblik in de oven. Bak de Oreo brownies met chocolade gedurende 30 minuten in de oven. Laat daarna goed afkoelen in de vorm.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Ook lekker: Smelt 50 gram witte chocolade blokjes au bain marie of op de laagste stand in de magnetron. Roer daarna los met een halve theelepel (zonnebloem)olie en lepel dit over de in stukken gesneden Oreo Brownies. 

Keywords: Oreo, brownies, chocolade, suiker, bloem