Wist je dat pizza ook heel lekker is voor het ontbijt? Deze ontbijtpizza met ei, ham en kaas is perfect om de dag mee te starten. En als je gebruik maakt van een groente pizzabodem wordt het nog eens een verantwoord(er) ontbijt!

Ontbijten met pizza

Wat is het toch heerlijk dat we de afgelopen jaren allemaal wat bewuster zijn geworden van ons eten. En dat er daarom ook steeds meer merken opstaan die gezondere alternatieven bieden om de wereld net een beetje gezonder te maken! Pizza is echt mijn guilty pleasure en ik ben dan ook heel blij dat je inmiddels pizzabodems gemaakt van groenten in de schappen kunt vinden. Net even wat gezonder, meer vezels en soms zelfs lekkerder als normale pizza bodems. De volgende stap was dan ook pizza voor het ontbijt maken en dat is nu dus ook gelukt! Deze ontbijtpizza met ei, kaas en ham is perfect om je dag mee te beginnen en met die groente pizzabodems dus eigenlijk ook nog eens heel verantwoord!

Zelf pizza deeg maken

Zelf pizza deeg maken is een van de eerste recepten die ik op deze site deelde en is na al die jaren nog steeds een veel bekeken favoriet! En dat begrijp ik helemaal! Vooral met een eigen basisrecept voor tomatensaus erbij kun je letterlijk alle kanten op! Je vindt dan ook vele Pizza recepten op deze site terug! Wil je liever een glutenvrije of low carb deegbodem om deze ontbijtpizza met ei van te maken? Dan kan ik je dit recept voor bloemkoolpizza zeker aanraden! Eet smakelijk in ieder geval!


Receptvideo: ontbijtpizza met ei en ham

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Ontbijtpizza met ei en ham

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Iedereen is dol op pizza recepten! Wist je dat pizza ook heel lekker is voor het ontbijt? Deze ontbijtpizza met ei, ham en kaas is perfect om de dag mee te starten. En als je gebruik maakt van een groente pizzabodem wordt het nog eens een verantwoord(er) ontbijt!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 2 personen
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 ronde (groente) pizza’s, klaar om afgebakken te worden,
  • 100 gram (kruiden) roomkaas,
  • 80 gram ham of bacon, in stukjes,
  • 100 gram mozzarella, of cheddar kaas,
  • 10 cherrytomaatjes, gehalveerd,
  • 2 eieren,
  • zout & peper,
  • verse kruiden: zoals basilicum, bieslook of oregano

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en leg hier de (groente) pizza’s op.
  2. Besmeer deze pizzabodems met de roomkaas en verdeel hier de ham of bacon overheen. Scheur de mozzarella in stukken (rasp cheddar) en verdeel dit over de pizza.
  3. Verdeel de cherrytomaatjes over de pizza’s maar probeer het midden van de pizza vrij te houden. Breek een ei een laat deze langzaam in het midden van de pizza glijden. Doe hetzelfde met de tweede pizza. Breng op smaak met zout & peper en top af met wat verse kruiden.
  4. Bak de pizza in de oven gedurende 12-15 minuten., tot de randen een beetje lichtbruin beginnen te kleuren en het ei gestold aan de bovenkant. Serveer de ontbijtpizza met ei direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze ontbijtpizza met ei wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

20 uur ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

4 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

6 dagen ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

1 week ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

2 weken ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago