Voor deze Meatless Monday maakte ik mungbonen pannenkoekjes, geserveerd met hoisinsaus. Oorspronkelijk komt dit gerecht uit de Koreaanse keuken, ook wel ‘Bindae-tteok’ genoemd. De pannenkoekjes worden ook wel eens bereid met gele spliterwten, maar ik maakte ze met die fijne mungbonen. 

Mungbonen pannenkoekjes als hoofdgerecht

Deze mungbonen pannenkoekjes bevatten alle ingrediënten en voedingsstoffen voor een volwaardig vegetarisch hoofdgerecht. Maar je kunt deze Bindea-tteok natuurlijk ook serveren bij de borrel of als alternatief voor de lunch. Maak er eventueel nog een extra groene salade bij van bijvoorbeeld sla, bosuitje en komkommerlinten en je pakt lekker uitgebreid uit voor een Aziatische feestmaal. De hoisin saus is je wellicht ook al bekend uit de Chinese keuken, maar past eigenlijk perfect bij deze bonen-koekjes. Deze saus kun je tegenwoordig in potjes kopen bij de supermarkt of de Toko.

Koken met Mungbonen

Heb jij wel eens eerder gekookt met mungbonen? Je kunt ze gewoon kopen in de grotere supermarkt. Ik ben enorm fan van deze peulvruchten als vegetarisch alternatief. Mocht je wat mungbonen over hebben na het bereiden van de mungbonen pannenkoekjes? Maak er dan bijvoorbeeld deze romige mungbonensoep of deze naanbrood met mungbonenpuree en gegrilde courgette mee. Beiden een aanrader om te heerlijk te koken met mungbonen! Betty maakte ook eens een vegan gele curry met spliterwten! Mocht de daar dan nog wat van over hebben, dan kun je die peulvruchten ook gebruiken voor het maken van dit recept voor mungbonen pannekoekjes. Eet smakelijk alvast!


Print

Recept: Mungbonen pannenkoekjes met hoisinsaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

3 from 1 review

Dit gerecht uit de Koreaanse keuken wordt ook wel ‘Bindae-tteok’ genoemd. Deze Aziatisch getinte pannenkoekjes worden normaliter gemaakt van gele spliterwten, maar ik heb ze gemaakt van mungbonen en geserveerd met hoisinsaus. Een heerlijk vegetarisch gerecht.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 60 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Koreaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 75 gr gedroogde mungbonen
  • 50 gr rijst
  • ½ rode paprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 bosuitjes
  • 2 eieren
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 el sesamzaadjes
  • 3 takjes verse munt
  • Peper en zout
  • Kokosolie om te bakken

Instructions

  1. Breng een ruime pan met water aan de kook. Voeg de mungbonen en rijst toe en kook in 20 minuten zacht en gaar. (Let op: Check altijd de verpakking voor juiste bereidingstijd)
  2. Was ondertussen de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika klein, net als de knoflook, en snij de bosui in dunne ringen. Knip de verse muntblaadjes alvast fijn.
  3. Zodra de rijst en mungbonen gaar zijn, giet je het water af en schep in de blender of keukenmachine. Voeg 200 ml. water en de 2 eieren toe en mix tot een vloeibaar pannenkoekenbeslag. Vermaal peper en zout naar eigen smaak boven het beslag en roer samen met de ui, paprika, knoflook en munt door het beslag.
  4. Verwarm wat kokosolie in een pan op laag vuur. Schep per pannenkoekje 1 à 2 el. beslag in de pan. De pannenkoekjes moeten niet te dik worden. Er kunnen meerdere pannenkoekjes tegelijkertijd in een ruime koekenpan worden bereid. Plaats een deksel op de pan.
  5. Keer de pannenkoekjes voorzichtig om zodra de bovenkant droog is en de randjes lichtbruin beginnen te kleuren. Herhaal dit totdat het beslag op is. Hou de pannenkoekjes die al klaar zijn warm tijdens het bereiden van de volgende ronde. Bijvoorbeeld op een bord die je op een pan met een klein laagje water erin op laag vuur plaatst.
  6. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de sesamzaadjes op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de zaadjes niet aanbranden.
  7. Serveer de mungbonen pannenkoekjes met de hoisinsaus ernaast en de sesamzaadjes eroverheen gestrooid.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda 

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Koreaanse Mungbonen pannenkoekjes met hoisin saus!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

  • De ingrediënten zijn allemaal lekker, het bakken van de mix valt alleen erg tegen. Het blijft een zacht brei die zich niet tot pannenkoek lijkt te willen laten verleiden...

  • 20 min koken is te weinig voor de mungbonen, op de zak staat 30 minuten.
    Dus had ik nog harde stukjes in het beslag.
    En het bakken vergt wat geduld, als je te snel wilt omdraaien valt het gemakkelijk uit elkaar

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago