Dit is toch misschien wel het meest decadente koekje uit Groot Brittanie! De Millionares Shortbread is wellicht bij iedereen al bekend en in de video laat ik je zien hoe je hem zelf maakt!
Die Britten houden me toch een partij van bakken. Er zijn zoveel verschillende soorten deeg die ze gebruiken en ‘shortbread‘ is nog het beste te omschrijven als een soort zanddeeg! In een poging om deze sobere deegsoort te pimpen wordt hij dus afgetopt met een dikke laag karamel en een decadente laag chocolade bovenop. Zo is hij zelfs nog waardig om aan ‘ruikelui’ te serveren. Shortbread met karamel en chocolade is in ieder geval en super lekkere koek geworden. Te herkennen aan zijn vierkante (of driehoek) vorm, al dan niet met witte chocolade patroon om het helemaal af te maken. Wist je dat je Millionaire shortbread ook volledig vegan kunt maken?
Jaaaa die millionaires shortbread staat ook in huize geregeld op tafel voor bij de koffie! En ja je ziet het goed: ik smelt mijn chocolade gewoonweg in een pannetje! Dat kan namelijk op de laagste stand op een inductie kookplaat, zoals ik hier al tipte! Maar we hebben nog meer lekkers om te maken van karamel en chocolade hoor! Wat dacht je van deze overheerlijke chocolade fudgetaart met zeezout? Of ga voor een kleine ronde chocolade-karameltaart. Vind je gezouten karamel en chocolade een goede combi, dan moet je ook deze pretzeltaart proeven! Ook leuk: tijdens Halloween maak je natuurlijk deze Halloween Millionaires Shortbread variatie!
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Dit is toch misschien wel het meest decadente koekje uit Groot Brittanie! De Millionares Shortbread is een heel bekend koekjes gemaakt van ‘shortbread’ zanddeeg, een dikke laag karamel en een dikke laag chocolade. Al dan niet afgetopt met witte chocolade strepen of patroon.
Voor de shortbread:
Voor de karamellaag:
Voor de toplaag:
Extra:
Eet smakelijk!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je millionaires shortbread wilt maken!
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Het najaar is natuurlijk het seizoen van de peer en dan gaan wij thuis maar…
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…