Het is lekker winterfris buiten, dus hoog tijd voor een portie gezonde winterse comfortfood. Deze Mediterrane kapucijnerschotel zit boordevol vezels en heeft een lekkere zoutige bite! Met hamlappen en lekker veel groente is dit een heerlijke stoofschotel voor elke dag!
Het recept voor deze mediterrane kapucijner schotel is een heel goed recept voor een snelle doordeweekse maaltijd. Je zet hem namelijk binnen een mum van tijd op tafel! De pan is lekker gevuld, boordevol groente en romige kapucijners! Lekker vezelrijk dus een goed vullende kapucijner schotel voor koude winterse dagen! Kapucijners behoren tot de peulvruchten en ze bevatten heel veel vezels en eiwitten. Check hier nog veel meer recepten met peulvruchten.
Het is immers het tijdperk van de ‘vergeten groente’ , maar naast de pastinaak en aardperen is er voor mij ook nog een hele andere ‘ vergeten groente’: Kapucijners! Als kind at ik ze regelmatig, maar eigenlijk deze jaren nauwelijks meer. Terwijl deze peulvrucht zo lekker romig is en prima gebruikt kan worden te vervanging van aardappels of pasta. Daarnaast bevatten kapucijners veel vitamine B en zijn dus een goede aanvulling voor mensen die vegetarisch eten. Ik vind ze het allerlekkerst met zoute en krokant gebakken spek, dus vandaag een heerlijk recept voor een Mediterrane kapucijnerschotel met twee soorten varkensvlees. Maar gebruik gerust ‘vegetarische’ alternatieven hoor.
Het is lekker winterfris buiten, dus hoog tijd voor een portie gezonde winterse comfortfood. Deze Mediterrane kapucijner schotel zit boordevol vezels en heeft een lekkere zoutige bite! Met hamlappen en lekker veel groente is dit een heerlijke stoofschotel voor elke dag!
(*Italiaanse roerbakgroenten is een mix van bijv. gesneden ui, prei, paprika, wortel etc. zelf gesneden of kant-en-klare zak uit de supermarkt)
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Mediterrane kapucijner schotel wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Ha! Goed om te horen! Ik hoor de laatste jaren echt nooit meer dat iemand nog kapucijners eet.. Maar gelukkig is dit wel het geval! En je kunt er juist zoveel mee doen. Enjoy!
Een heerlijke schotel, ik heb dit al een paar keer gemaakt en het is lekker en eenvoudig te maken. Zelfs in de zomer eten we dit nog. Ik gebruik geen ham lappen maar kip blokjes en geen spekjes maar ham reepjes, ook heel lekker.
Dank je wel en wat een ontzettend leuke variatie heb je er op gemaakt! Geniet er lekker van!
Ik ben de mediterrane Kapucijner schotel aan het maken en ik stuit op
iets raars. In het recept staat pel en snijd de ui en was en snijd de prei.
Beide ingredienten staan echter niet in de lijst ingredienten. Er staat ook
niet hoeveel ui of prei er nodig is.
Tevens komen ze verder in het recept niet voor. Er staat nergens
"en voeg nu de ui en de prei toe. Daarbij staat er wel dat er best veel italiaanse
groenten worden gebruikt. Dan vraag ik mij af of die prei wel nodig is.
Ik ben benieuwd hoe jullie dat zien.
Met vriendelijke groet,
Roeland Vermolen
Goede morgen Roeland,
dank je wel voor het doorgeven en het zinnetje in de beschrijving is inmiddels aangepast. (daar stond dus nog een foutje in)
Wij hebben de los gesneden groenten vervangen door een zak kant-en-klare voorgesneden Italiaanse roerbak groenten uit de supermarkt. Zie ook * in recept.
Het is aan jou of deze gebruikt, of zelf totaal 800 gram groenten gaat schoonmaken en voorsnijden voor dit recept. Eet smakelijk in ieder geval!