Lemon Curd is een heerlijke creme van citroen, boter, suiker en eierenen suiker. Een perfecte balans tussen zoet en zuur. Een heerlijke “custard” die het ontzettend goed doet in zoete baksels. In Engeland worden ze zelfs geserveerd met scones of in de meest verrukkelijke taartjes en maak je dus heel eenvoudig zelf.
Deze week staat een beetje in het teken van de citroenen, want ik ben aan de slag gegaan met de bekende Italiaanse limoncello maken. Aangezien daar alleen de schillen voor gebruikt worden heb ik heel wat vruchtvlees van citroenen over, dus besloot om daarmee Lemon Curd te maken.! Dit hemelse goedje serveert men in Engeland met scones of in de meest verrukkelijke taartjes. Het is een heerlijke gezoete crème van citroenen of misschien zelfs wel een ‘custard’ te noemen en is verslavend lekker. Zelf Lemon Curd maken is overigens niet moeilijk. Er is slechts 1 maar: maak niet teveel want het is heel beperkt houdbaar!
Wij Hollanders zijn natuurlijk grote fan van pannenkoeken! En laat de lemoncurd heel goed passen in dit recept voor crepetaart met citroen! En wat dacht je van dit recept voor een Dutch Baby Pancake met citroen? In Engeland komen scones natuurlijk regelmatig voorbij en deze besmeer je natuurlijk lekker met clotted cream en lemon curd! Heb je nog meer citroenen over? Maak dan deze citroen marmelade met tijm. Een heerlijk zoet broodbeleg om van te smullen zoals bij dit recept voor crostini met marmelade en geitenkaas. Zoals je kunt zien kun je heel wat klaarmaken met die citroenen dus geniet lekker veel van deze gele rakker!
Lemon Curd is een heerlijke creme van citroen, boter, suiker en eierenen suiker. Een perfecte balans tussen zoet en zuur. Een heerlijke “custard” die het ontzettend goed doet in zoete baksels. In Engeland worden ze zelfs geserveerd met scones of in de meest verrukkelijke taartjes en maak je dus heel eenvoudig zelf.
Extra: au-bain marie pan, of gewoon een (RVS) kom op een kleine pan zetten.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
De Lemon Curd blijft ongeveer een week goed, maar bewaar deze dan wel in de koelkast svp.
De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…
Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…