Als je denkt aan een Indonesische curry dan is de Rendang waarschijnlijk het meest bekend. Maar wist je dat je ook een heerlijk zachter alternatief hebt genaamd Gulai Domba? Dat is een verrukkelijke lamsvlees curry met kokos en kaneel. Heerlijk als onderdeel van een Indische rijsttafel, maar als je er een groentegerecht en rijst bij maakt heb je zelfs een complete maaltijd te pakken.
Gulai Domba is een bekend stoofvlees recept uit de Indonesische keuken! Het is een soort kruidige lamsvlees curry met kaneel en kokosmelk en zoete smaakmakers zoals limoenblad en venkelzaad. Het is niet perse pittig van smaak en daarom is het ook een heerlijk alternatief op bijvoorbeeld de bekende pittige Rendang! Een beetje zoet van smaak maar bovenal erg lekker recept voor Indisch stoofvlees maken. Probeer het gerust eens uit en laat me weten wat je er van vindt.
Deze Indonesische lamsvlees curry met kokos en kaneel is een verrukkelijk hoofdgerecht om te serveren met gestoomde rijst en een Indonesisch groente gerecht zoals pittige sambal boontjes of ga voor de zachtzoete snijbonen in kokosmelk. Wil je een kleine zure tegenhanger voor het vlees en (Kokos)vet in deze Gulai Domba, dan maak je er ook bijvoorbeeld atjar van komkommer bij. En als toetje kan ik je de klassieker Pisang Goreng aanbevelen 🙂
Gulai Domba is een bekend stoofvlees recept uit de Indonesische keuken! Het is een soort kruidige lamsvlees curry met kaneel en kokosmelk en zoete smaakmakers zoals limoenblad en venkelzaad. Een verukkelijk hoofdgerecht om te serveren met gestoomde rijst en een Indisch groente gerecht zoals sambal boontjes of zelfs snijbonen in kokosmelk.
Voor de boemboe:
Selamat Makan! (= Eet smakelijk!)
Let op! Lamsvlees uit Nederland is vaak enkel korte tijd rond Pasen verkrijgbaar. Je kunt echter nog wel geïmporteerd vlees kopen of check eens bij Halal slagers als je dit recept op een ander moment wilt bereiden.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van Gulai Domba, de bekende Indonesische lamvlees curry met kokos en kaneel.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…