Kung Pao klinkt als een kreet of een rake klap die wordt uitgedeeld in een karate film. Maar het is simpelweg de benaming van een heel bekend Chinees gerecht met zeer pittige kip. Als je de standaard smaakmakers uit de Chinese keuken op voorraad hebt, dan is Kung Pao Chicken zeer makkelijk en eenvoudig snel op tafel te zetten.
In Amerika is deze Kung Pao Chicken een favoriet take away gerecht van de vele Chinese restaurants. Het is een zeer pittige gebakken kip met hele chilipepers en pinda’s. Kung Pao is namelijk de benaming van een bepaald type Chinees vuurwerk, dus je kunt je voorstellen dat de pittigheid ook aardig inslaat op de tong. De saus van dit gerecht is een mooie combinatie van zout, zoet en zure – typisch Chinese -ingrediënten waardoor het een liefhebber van velen is. In principe draait dit gerecht enkel om de pittige kip en wordt daar vaak bosui bij geserveerd. Omdat ik echter wat meer groenten wil toevoegen gaan er ook nog paprika, courgette en rijst bij om het geheel af te maken en er een complete maaltijd van te maken.
Dit recept voor Kung Pao Chicken is klassieker uit de Chinese keuken. Lees hier meer over het Chinese nieuw jaars feest dat momenteel wordt gevierd over heel de wereld.
Traditionele Chinese gerechten zijn zo ontzettend lekker! Daarnaast kent de Chinese keuken een aantal traditionele smaakmakers en sauzen waarmee je echt alle kanten op kunt. Sojasaus komt bijvoorbeeld in heel veel gerechten terug en is ook de basis voor het maken van de simpele maar smaakvolle Lo Mein noodles. Daarnaast is het ook verukkelijk voor het bakken van deze biefstuk in zwarte bonensaus. En wat dacht je van oestersaus als smaakmaker zoals in dit verrukkelijk recept voor kip in oestersaus met broccoli. Liefhebbers van pittige Chinese gerechten zullen deze eieren in Szecuansaus ook wel kunnen waarderen. Welk Chinees recept is jouw favoriet? Check hier nog veel meer recepten uit de Chinese keuken.
In Amerika is deze Kung Pao Chicken een favoriet take away gerecht van de vele Chinese restaurants. Het is een zeer pittige gebakken kip met hele chilipepers en pinda’s. De saus is een mooie combinatie van zout, zoet en zure ingrediënten waardoor het een liefhebber van velen is. Lekker om te serveren met bosui, paprika, courgette en natuurlijk rijst.
Voor erbij:
Voor de saus:
Eet smakelijk!
Eten de kinderen mee? Je kunt in dat geval de gedroogde chilipepers achterwege laten, of gebruik enkel een (halve) rode peper voor een beetje smaak. Het is namelijk nog steeds een heel lekker gerecht zonder al die pittigheid.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze aan de slag wilt gaan met het maken van deze Chinese pittige kip met pinda’s ook wel bekend als Kung Pao Chicken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
3,5 eetlepels marinade is volgens mij lang niet genoeg voor 400 gram kip