Dit is waarschijnlijk HET kerst voorgerecht dat voor mij uit pure nostalgie bestaat. Als sinds de jaren 80 komt kipragout in bladerdeeg bakjes al voorbij tijdens ons familie kerstdiner. Iedereen is er dol op en ze zijn eigenlijk ook heel makkelijk te maken!
Dit gerecht komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Daar is men namelijk ook dol op het verwerken van kleine stukjes vlees in een romige saus van bloem en boter. Een zogehete ‘roux’. Het is dan ook niet zo raar dat croquettes hun oorsprong vinden in de Franse keuken, want daarin zit natuurlijk ook een ragout van blokjes vlees. Bij kipragout maak je dan weer door zachtegegaarde kip toe te voegen, met smaakmakers zoals sjalotjes, peterselie en een schepje mosterd voor de pit. Dit is in ieder geval een heerlijke snelle romige kipragout in bladerdeeg bakjes. Yes, dit recept is zeker ook vegetarisch te maken!
Deze kipragout in bladerdeegbakjes zijn dus een echt kerst voorgerecht voor mij en vele anderen. Dit kerstgerecht komt dan ook ieder jaar minstens 1 x voorbij tijdens de familiediners. En deze variant met kip is de meest populaire. Uiteraard is er ook nog een variant met paddestoelen te maken, die is ook zeker een aanrader. Maar Nanda’s brie taartjes met noten is ook een heerlijke vega variatie hierop. Check hier nog meer lekkere voorgerechten voor kerst op een rijtje.
Kipragout in bladerdeeg bakjes is een heel bekend kerst voorgerecht in onze familie. Het wordt echt al jarenlang op tafel gezet tijdens het kerstdiner en iedereen is er nog steeds immers dol op! De ragout maak je gewoon zelf door kipfilet te pocheren en heerlijk op smaak te brengen in een smeuïge ragout van boter, bloem en kookroom.
Extra:
Eet smakelijk!
Wil je dit recept liever met vegetarische kipstukjes maken? Deze hoef je dan niet voor te koken maar simpelweg opbakken volgens de gebruiksaanwijziging op de verpakking. Pluk eventueel uit elkaar of snijd in kleine(re) blokjes en voeg de vegetarische kip dan toe bij stap …
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat voor het kerstdiner en deze kipragout in bladerdeeg bakjes wilt gaan maken.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…