Gevogelte Recepten

Kip Katsu Curry met rijst en broccoli

Heb jij al wel eens kip katsu curry gegeten? Dat is een bekend gerecht uit de Japanse keuken. Er wordt een krokante kipschnitzel in reepjes geserveerd met rijst en groenten. Vervolgens wordt deze nog overgoten met een goudkleurige Japanse curry. Deze wil je maken!

Wat is Kip Katsu curry?

Kip katsu is een gerecht met krokante en gefrituurde kip. Ook bekend als panko kip of tori katsu, want er wordt gebruik gemaakt van panko broodkruimels om de kip een krokant jasje te geven. Het gerecht is overigens verwant aan tonkatsu, wat juist weer gefrituurde varkenskoteletten met panko zijn. Deze specefieke kip kun je serveren met een ‘golden curry’, een milde, beetje zoete Japanse curry. Deze Kip Katsu Curry is dan weer heel erg lekker met rijst en groenten, zoals broccoli, worteltjes, bloemkool etc.

Gefrituurde kip of gebakken kipschnitzels

Wij hebben voor het gemakt bij dit recept voor kip katsu curry gebruik gemaakt van kant-en-klare kipschnitzels uit de supermarkt. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf eerst kipfilets plat te slaan, door ei en pankow te halen en vervolgens te frituren (zie bijvoorbeeld zoals dit recept), maar dit verlengt de bereidingstijd gerust met een extra half uur. Dan past het voor ons gezin niet zo makkelijk meer in een snelle doordeweekse maaltijd, maar varieer en experimenteer gerust voor jouw voorkeur.

Nog meer recepten uit de Japanse keuken

De Japanse keuken is de afgelopen jaren zeker eentje van mijn persoonlijke favorieten geworden. Zelfs de kinderen zijn dol op deze Kip Katsu met rijst en broccoli, als was het alleen maar omdat ze dan lekker “krokante kipreepjes met currysaus” mogen eten. De wortels en broccoli nemen ze er voor lief bij 😉 Maar ik heb natuurlijk nog meer recepten uit de Japanse keuken voor je online staan. Check bijvoorbeeld ook eens:

Dat wordt nog moeilijk kiezen. Eet smakelijk in ieder geval!


Print

Kip Katsu Curry met rijst en broccoli

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met kip
  • Cuisine: Japanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gram (volkoren) rijst naar keuze
  • 400 gram groentemix: bloemkool, broccoli & wortel mix *
  • 200 gram diepvries doperwtjes
  • 200 gram uien, gesniperd
  • Golden curry Japanese mix voor Kip Katsu
  • 720 ml water
  • 4 krokante kipfiletschnitzels (ca. 500 gram)
  • olijfolie, voor het bakken

Extra:

  • rijststomer (of gebruik een losse kookpan)
  • kookpan met stoominzet
  • sauspannetje
  • koekenpan of airfryer

Instructions

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
  2. Was de groentenmix en stop in de stoominzet van je kookpan. Vul de pan met een laag water en voeg hier de bevroren doperwtjes aan toe. Plaats de stoominzet erboven, plaats de deksel en breng het geheel aan de kook gedurende 10 – 12 minuten.
  3. Ondertussen verwarm je een sauspannetje op middelhoog vuur. Check de bereidningswijze van de Golden Curry: verwarm 1 el. olijfolie en bak de uien gedurende een paar minuten zacht. Verbrokkel de blokken currypasta en giet het water erbij. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Als laatste ga je de kipschnitzels bakken. In een koekenpan verhit vloeibare je een scheutje (olijf)olie en bak de krokante kipfilet schnitzel aan beide zijden gedurende 8 minuten. Regelmatig keren zodat de buitenkant knapperig en goudgeel wordt. Bij gebruik van een Airfryer verwarm je deze eerst naar 200℃) en stop max. 2 stuks in het mandje (max 3 bij XL) Bak gedurende 10 minuten in de airfryer. Snijd daarna de kipschnitzels in reepjes van 1 cm dikte.
  5. Beleg elk bord met een deel rijst, de groentemix, doperwtjes, reepjes kipschnitzel en overgiet met de golden curry saus. Serveer direct!

Eet smakelijk!

Notes

* je kunt natuurlijk ook (een deel van een) broccoli en/of bloemkool in roosjes snijden. Vul dit dan ook aan met (voorgegaarde) stukjes wortel of een andere groente naar keuze.


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je Japanse Kip Katsu Curry met rijst en broccoli wilt gaan maken.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

20x recepten voor Halloween (ontbijt, lunch of diner)

Binnenkort is het zover: Halloween!  Dit is toch wel een van mijn favoriete feestjes, want dan…

21 uur ago

Gebakken vleermuizen vleugels

Op zoek naar een lekkere vlezig borrelhapje voor Halloween? Deze krokant gebakken vleermuizen vleugels zijn…

3 dagen ago

Gevulde Paprika’s voor Halloween

Dit recept is een lekker hartige gerecht dat hoort bij een avondje halloween vieren. Deze…

4 dagen ago

Gezonde Halloween Snacks (video)

Bij Halloween denk je al gauw aan zoete snacks en spooky taarten! Maar met deze…

7 dagen ago

Chocolade Kikkers voor de Harry Potter fans

Ga jij een Harry Potter Film Marathon houden? Dan serveer je hier uiteraard ook de…

1 week ago

Pompoen Pasteitjes – uit de Kookschool voor Potterheads kookboek

"Anything from the trolley?" " Two pumpkin pasties please.". Fans van de Harry Potter boeken…

1 week ago