Onlangs hed ik het genoegen om kennis te maken met TV Kok Mathijs Vrieze. Hij gaf namelijk een kookworkshop met de zoetsappige Florida Grapefruit, en aangezien het eindresultaat zo lekker was, moet ik uiteraard het recept voor deze kip curry met grapefruit met jullie delen.
Mathijs Vrieze is een tv kok met passie en een flinke portie humor. Hij gaf een kookworkshop in de Kookstudio in Amsterdam en daarbij stond de Florida Grapefruit centraal. Het is een beetje een vergeten fruitsoort aan het worden, maar de grapefruit zit boordevol goede vitamientjes en is tijdens de wintermaanden heerlijk zoet en volop te verkrijgen. En de rode grapefruits van Florida zijn ook de meest zoete in hun soort. Ze zorgen daarbij voor een heerlijke zoete – zure twist in dit recept voor kip curry met grapefruit en komkommer.
Voor de meeste mensen, die de vrucht bitter vinden, heb ik een gouden tip: Verwijder de vliesjes! Oftewel snijd partjes van enkel het zoetsappige vruchtvlees. Deze kun je vervolgens gebruiken in een smoothie (bijvoorbeeld i.p.v. sinaasappelsap), door een salade of als frisse bite door een warme maaltijd, zoals deze kip curry met grapefruit. Ik maakte een handige tutorial video voor het uitsnijden van citrus vruchten.
Het originele recept voor deze kip curry met grapefruit, komkommer en paddestoelen komt dan ook van Mathijs Vrieze, maar ik zou mezelf niet zijn als ik hier een andere draai aan zou geven. Een beetje van mezelf en een beetje van Mathijs dus. Hij is lekker pittig (dus laat de rode peper achterwege als je hier niet tegen kunt), maar krijgt een heerlijk contrast met die sappige grapefruit! Enjoy!
Een heerlijk recept met de zoetsappige Florida Grapefruit. Deze Aziatische kip curry met grapefruit en frisse komkommer, paddestoelen en rijst is een geweldige combinatie van zoet-zuur-fris.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Het najaar is natuurlijk het seizoen van de peer en dan gaan wij thuis maar…
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
View Comments
Wat een heerlijk recept! Leuk dat je hier de grapefruit gebruikt! Ook heel inspirerend hoe Mathijs de citrusvruchten snijdt!
Bedankt Emma,
ik deel graag smakelijke combi's met jullie :-)
Lekker! Ik vind het altijd zo lastig om citrusvruchten op deze manier te snijden, zelfs na het kijken van filmpjes... Maar oefening baart kunst, hoop ik!
Jazeker, ik moest ook oefenen, maar nu gaat het prima!