Print

Recept: Kimchi Noedelsoep met Kip

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een super simpele en snelle lunch of diner met kimchi in slechts 15 minuten. Het enige dat je nodig hebt is een pot kimchi, een zakje instant noedels en een stukje kipfilet. Makkelijk en lekker en eigenlijk nog best gezond ook! 

Ingredients

Scale
  • ½ kipfilet (ca. 100 gram)
  • ½ kopje Koreaanse Kimchi
  • 1 zakje ‘Instant Noodles soep’ Kip (bijv. YumYum of IndoMie)
  • 1 bosui, in ringen

Instructions

  1. Breng een klein pannetje met water aan de kook. Check voor hoeveelheid water de verpakking van je instant noedels en voeg een extra eetlepel water toe. Voeg tevens het zakje kruidenmix toe.
  2. Verlaag vervolgens het vuur en leg de kipfilet er in. Plaats de deksel en laat 15 minuten pocheren. Haal daarna de kip uit de pan en laat iets afkoelen op een bord.
  3. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en bereid nu de plak noedels volgens de bereidingswijze. (Vaak is dit slechts 3 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Plaats de kimchi in een diep bord maar laat zo veel mogelijk vocht achterwege. Schenk hier de instant noedelsoep bij.
  5. Trek de kip met twee vorken uit elkaar (pulled chicken) en plaats in de noedelsoep. Bestrooi met de bosui en serveer direct. 
  6. Voeg eventueel een lepeltje kimchi vocht toe als je het geheel pittiger wilt maken. 

Notes

Voor dit recept gebruik ik dus een zakje Instant Noodles in ‘kip’ smaak. Heb je deze niet? Gebruik dan een blok gewone (wok)noedels van bijv. Conimex. Pocheer de kip dan met een (half) kippenbouillonblokje en gebruik dat als bouillon om dit recept mee te maken.