Op de vraag: waar eet je graag Kimchi bij ? Is er een gerecht dat regelmatig gemaakt wordt in onze keuken. Namelijk Kimchi Fried Rice met ei en kliekjes rijst. Dat is eenvoudig als lunch of avondmaal te serveren en je hebt er niet ze heel veel meer bij benodigd.

Kimchi Fried Rice met kliekjes maken

Zoals jullie wellicht weten is mijn man van Indische afkomst. Overgebleven rijst na een maaltijd zal daarom ook nooit weggegooid mogen worden, want die wordt in de dagen daarna gewoon opgebakken voor een ander gerecht. Fried rice staat hier dan ook dikwijls op het lunchmenu, met een gebakken ei bijvoorbeeld. Want dit is snel, makkelijk en goedkoop te maken. Vaak maken we op deze manier ook nog even snel wat restjes groenten op die we dan meebakken. Maar til je opgebakken rijst naar een hoger niveau en gebruik gefermenteerde groenten om bijvoorbeeld deze Kimchi Fried Rice te maken.

Nog meer recepten met kimchi maken

Ben jij ook groot fan van de Koreaanse kimchi? Deze gefermenteerde groenten maak je heel eenvoudig zelf en zitten boordevol goede bacteriën voor de buik. Wij hebben altijd wel een pot in de koelkast staan en die is vervolgens heel makkelijk te combineren met veel gerechten! Maak bijvoorbeeld een heerlijke vullende maaltijd zoals deze Kimchi Fried Rice me ei. Maar voor de lunch maken wij er ook regelmatig deze Ham-Kaas Tosti mee. Daarnaast doet Kimchi het ook heel goed doet in stoofschotels en op de pizza. Check dit lijstje maar (binnenkort online) eens even en geniet van nog meer recepten met kimchi!


Print

Recept: Kimchi Fried Rice met ei

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een lekker makkelijk recept om kliekjes rijst mee op te maken. Maak eens Kimchi Fried Rice met een gebakken ei erbij en dat is genieten voor de lunch of diner.

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Vegetarische gerechten
  • Cuisine: Koreaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 12 eieren
  • 1 kopje gekookte of gestoomde rijst (leftover)
  • ½ kopje Koreaanse Kimchi
  • ½ tl. fijngehakte knoflook (optioneel)
  • ½ tl. fijngehakte gember (optioneel)
  • 1 tl. sesamzaadjes (optioneel)
  • 1 bosui, in ringen
  • plantaardige olie voor bakken
  • peper & zout

Instructions

  1. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak het ei zoals je wilt. Breng op smaak met zout en peper. Schep daarna het ei uit de pan en zet apart.
  2. Verwarm opnieuw de koekenpan en bak de kimchi even kort aan. Voeg een beetje extra olie toe en vervolgens de knoflook, gember en koude rijst. Bak alles, onder voortdurend omscheppen, gedurende 5 minuten en tot de rijst volledig opgewarmd is.
  3. Schep de Kimchi Fried Rice in een diep bord of ruime kom en plaats het gebakken ei erbovenop. Bestrooi met sesamzaad en de bosui en serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pittige Kimchi Fried Rice met ei wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Vegan Lemon Cake Balls

Bij de zonnige gele citroen moet ik altijd aan de zomer denken! Niet alleen door…

23 uur ago

Vegan Korean Beef Bao – uit Wereldwijd Borreltijd

Ken jij de streetfood klassieker Bao Buns al? Dat zijn zachte gestoomde broodjes met een…

3 dagen ago

15x Tosti Recepten uit de pan, grill of oven

Vandaag, 12 april is in Nederland uitgeroepen tot Nationale Tosti Dag! Tosti's worden ook wel…

6 dagen ago

Zwitserse kaasfondue

Het is vandaag, 11 april, Nationale Kaasfondue dag! Daar staan we vandaag dan ook even…

7 dagen ago

20x Asperge recepten

Het is weer aspergetijd! Dus ik verzamelde mijn favoriete asperge recepten voor jullie! Zowel witte…

1 week ago

Taco’s met gehakt en mais

Welkom op deze Taco Tuesday! De doordeweekse dinsdag is perfect voor een snelle en eenvoudige…

1 week ago