Deze week houden we een Amerikaanse week op de site en ik wilde dan ook heel graag deze ‘Thumbprint cookies’ met jullie delen. Een eenvoudig recept voor jam koekjes die je maakt met je duim! En je kunt echt elke soort of smaak jam gebruiken die je wilt om de koekjes in het midden mee te vullen.
Een van mijn oudste recepten op de site is dat van zanddeeg. Het meest bekende en makkelijkste deeg om te maken van ingrediënten die vrijwel iedereen wel in huis heeft. Daarom is dit deeg ook zo favoriet om even snel koekjes van te maken en je is het tevens de korst voor een ouderwetse appeltaar. Jam is natuurlijk een heerlijk broodbeleg maar het geconserveerde fruit doet het ook goed in taarten en koekjes. Je kunt dus er dus kleine jam koekjes van maken, waarbij je de zandeeg koekjes in het midden vult met jam. Maar nog veel meer!
In Amerika worden deze jam koekjes ook wel Thumbprint cookies genoemd. Dit deeg hoeft namelijk niet uitgerold te worden, maar je drukt de deegballetjes rechtstreeks op de bakplaat uit met de duim. In het kuiltje, ofwel je duimafdruk, lepel je dan wat jam in het midden voor een heerlijk koekje met een fruitige verrassing. Ga jij ze ook eens maken?
Benieuwd hoe de video voor het maken van deze jam koekjes er uit ziet? Bekijk deze video op instagram!
Deze jam koekjes a.k.a. Thumbprint cookies zijn ontzettend leuk om te maken met kinderen. Met een beetje geduld gaat de jam in het midden lepelen best goed hoor. Maar op deze website vind je nog veel meer lekkere recepten met jam. Ga eens voor deze ontbijttaartjes met rood fruit. Of maak eens crostini met geitenkaas en jam of marmelade voor de lunch. Ook lekker: maak eens croissant wafels en bestrijk die voor het bakken met jam. Krijg je visite? Dan is deze makkelijk Italiaanse sbrisolona koek met sinaasappeljam erg lekker om te serveren. Geniet er van dus!
Dit zijn een beetje dikke maar zachte zanddeeg koeken met roomboter. De koekjes worden gevuld met jam in het midden. In Amerika worden deze jam koekjes ook wel ‘Thumbprint cookies’ genoemd. Dit deeg hoeft namelijk niet uitgerold te worden, maar je drukt de deegballetjes rechtstreeks op de bakplaat uit met je duim. In het kuiltje, ofwel je duimafdruk, lepel je dan wat jam voor een heerlijk koekje met een fruitige verrassing in het midden.
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
*voor het vullen van de jam koekjes dient de jam geen grote stukjes fruit of klontjes te bevatten. Haal de jam hiervoor even door een zeef of zet voorzichtig de staafmixer er op.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze jam koekjes gevuld met jam in het midden – ook wel thumb printcookies genoemd – wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…