Zoals ik in de vorige post al schreef: Juni is Italië maand bij Betty! En ontbijten met deze Italiaanse omelet met spinazie is dan ook grote favoriet in huize Betty!

Italiaanse twist omelet met spinazie

Ik blijf natuurlijk stevig hopen op een maand met veel zon, en dan komt het vakantiegevoel vanzelf wel dichterbij. Italië is een prachtig land, en de Italiaanse keuken blijft mijn favoriet! En hoe leuk is het om dan een Italiaanse twist te geven aan je standaard (ontbijt) recepten. Deze Italiaanse omelet met spinazie en geraspte kaas is een heerlijk voedzaam ontbijt of zelfs lunch. Lekker low carb of zelfs keto proof en volledig glutenvrij! En met de basilicum en pijnboompitten voeg je niet alleen meer smaak toe, maar ook een extra portie gezonde vetten. Waan je even in Italiaanse sferen en maak er een prachtige dag van!

Nog meer ontbijt recepten met eieren

Dit is een heerlijk voedzaam ontbijt en de eieren zorgen ervoor dat je gedurende lange tijd een ‘vol’ gevoel ervaart. Ik ben benieuwd wat jullie van hartig ontbijten met deze Italiaanse omelet met spinazie vinden? Check hier sowieso nog meer Low Carb ontbijt recepten of zelfs ketogeen ontbijt recepten op een rijtje. Zelf heb ik ook nog een paar ultieme favoriete ontbijtrecepten met eieren op de site staan. Zo maak ik in het weekend graag deze Oeufs en cocotte klaar. Ga ik voor een snelle en voedzame lunch voor deze avo-toast met avocado & ei. En uiteraard heb ik ook de beste tips voor perfecte scrambled eggs maken op een rijtje gezet! Geniet dus lekker van ontbijtrecepten met ei!


Print

Recept: Italiaanse omelet met spinazie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Italiaanse omelet met spinazie en geraspte kaas is een heerlijk voedzaam ontbijt of zelfs lunch. Lekker low carb of zelfs keto proof en volledig glutenvrij! En met de basilicum en pijnboompitten voeg je niet alleen meer smaak toe, maar ook een extra portie gezonde vetten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • (Peper)olie of roomboter
  • 100 gr verse spinazieblaadjes
  • 2 eieren
  • 4 basilicumblaadjes, fijngehakt
  • peper & zout
  • geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas
  • pijnboompitten

Instructions

  1. Verhit een scheutje olie of roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat deze al roerende slinken (2-3 minuten). Breng op smaak met een beetje peper en zout.
  2. Klop ondertussen de eieren helemaal los in een kom en voeg hier de basilicum, peper en zout aan toe.
  3. Voeg de geslonken spinazie toe aan de kom met eieren en roer er doorheen. Door de warmte zal het ei al een beetje aan de spinazie gaan binden.
  4. Verwarm opnieuw de koekenpan en voeg eventueel nog een klein scheutje olie toe in de pan als deze te droog is. Giet het ei-spinaziemengsel in de koekenpan en laat 30 seconden staan om te stollen. Vouw met een houten lepel of spatel het ei vanaf de randen naar het midden toe en laat daarna weer 30 seconden staan. Herhaal dit nog 1 – 2  keer totdat meerendeel van het ei gestold is en laat daarna even een goede minuut (of twee) staan om de onderkant volledig te stollen. Let alleen op bij het naar binnen vouwen dat je het gestolde midden niet kapot maakt, want dan heb je roerei! Bak vervolgens de onderkant tot het ei genoeg gestold is om op te tillen en de bovenkant dus nagenoeg niet meer vloeibaar is. (bij mij duurt dit ca. nog 2 minuten).
  5. Je kunt er nu voor kiezen om alvast een beetje geraspte kaas op de bovenkant te strooien. Vouw vervolgens de omelet met spinazie dubbel en bak aan weerszijden nog eventjes gaar.
  6. Serveer de Italiaanse omelet met spinazie direct en voeg bovenop nog wat extra geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas naar wens. Aftoppen met pijnboompitten is ook erg lekker en voegt nog wat extra gezonde vetten toe

Buon Giorno!

Groetjes, Betty

Notes

Maak je dit recept voor 2 – 3 personen dan heb je een wat dikkere omelet. Je kunt deze dan ook als ronde omelet op een bord laten glijden en deze omkeren op de pan om de andere kant gaar te bakken. Sla stap 4 dus in zijn geheel over.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Italiaanse omelet met spinazie voor het ontbijt.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

4 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

5 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

6 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

7 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago