Persoonlijk

Something about Food TAG

Hi Allemaal, het werd weer eens tijd voor een nieuwe TAG! Ik vind het altijd zo leuk om de tags van andere (food)bloggers terug te lezen en om te kijken in hoeverre wij mensen eigenlijk allemaal gewoon op elkaar lijken.

Vandaag heb ik dan ook de ‘Something About Food TAG‘ ingevuld en de antwoorden lees je hieronder. Doe gerust mee met de vragenlijst, hetzij op jouw blog of in de comments hieronder. Ik lees het allemaal terug namelijk!

Deze Something about Food TAG kwam ik tegen op de website van Uit Paulines Keuken, lees zeker ook even haar antwoorden op de TAG. Maar hij is officieel afkomstig van Tedje van Teddlicious. Mocht je de TAG ook op je eigen (food)blog willen overnemen, is het wel zo netjes om Tedje er even bij te vermelden. Maar goed, nu door naar mijn antwoorden op de vragen:

Something About Food TAG:

1. Als je iedere dag nog maar één soort gerecht als avondeten zou mogen eten, wat zou dat dan zijn?
Rijst met kip. lekker veel proteine en sinds de vakantie naar Thailand heb ik een nieuwe liefde voor rijst ontdekt. Ik zou dan wel lekker varieren met groente en sauzen of curry’s natuurlijk.

2. Welk drankje bestel jij altijd in een restaurant?
Spa rood staat steevast op tafel. En bij mijn eten heb ik graag een bijpassend wijntje. Tenzij ik een hamburger eet, dan geef ik de voorkeur aan een biertje. En als aperitief natuurlijk Gin Tonics, hoe kan ik die nou vergeten!

3. Wat was vroeger je lievelingseten?
Burek sa Mesom‘ en ‘Burek sa Sirom‘. Mams komt uit het voormalige Joegoslavië, dus ik groeide op me lokale specialiteiten. De pita’s (/burek) is een soort hartige strudel met bijvoorbeeld vlees, kaas, aardappels en of groenten. Je kunt er heerlijk mee varieeren en het hoort echt bij de Balkan keuken.

4. Wat is het laatste dat je hebt gegeten of hebt gedronken?
Het is nu 10.00 en ik heb net een chocolade havermout muffin gebakken, uit het kookboek van Havermoutje. Deze snijd ik nu in dikke plakken en serveer met aardbeienjam en een kop verse gemberthee.

5. Als jij mag kiezen waar je uit eten wil, waar ga je dan naartoe?
Oh men, ik kan niet kiezen, er staat nog zoveel op mijn lijst! Als ik alleen al dicht bij huis blijf zijn er zo al 4 of 5 ..  Ohhww..  Okee, ik ga voor Podium onder de Dom, maar dan wel met Dylan. Ik ben hier al vaker geweest, maar wil hem zo graag een keertje meenemen naar verluid het beste restaurants van Utrecht! En de WT (Watertoren) ben ik ook erg benieuwd naar. Iedereen heeft het er over. Maar daar sta ik al voor op de wachtlijst voor in Augustus. Even wachten nog.

6. Wat lust je écht niet?
Lamsvlees en schapenvlees. Heeft iets te maken met jeugdherinneringen van lammetjes die voor mijn ogen geslacht werden. Ik ben voorstander om kinderen zoveel mogelijk te laten zien van waar het eten vandaan komt. En vond het ook heel leuk om hier meer over te leren op boerderijen enzo. Maar dat slachten had nou net even niet gehoeven. Zodra ik nu het vlees al ruik wordt ik een beetje misselijk.

7. Om welk gerecht sta jij bekend?
Zowel online als offline (dus in familiekringen) is men fan van mijn Goulash, geserveerd met aardappelpuree. Maar ook om de banoffee pie! Helaas is dat laatste een recept van Paula Deen, maar tijdens verjaardagen kom ik ‘mijn’ banoffee pie steeds vaker tegen op tafel. Zo cool!

8. Chips of chocolade?
Chocolade is mijn grote liefde, naast Dylan.

9. Wat eet jij het liefst in de bioscoop?
M&M’s met pinda’s.  Weer chocolade dus.

10. Wat lustte je vroeger nooit, maar nu wel? En hoe komt dat?
Spruitjes en witlof. Die vond ik als kind gewoon veel te bitter. Maar omdat je smaak met de jaren veranderd, ben ik het meer gaan waarderen. Hetzelfde is mij overkomen met spa rood en rode wijn. Ik kan mij nu geen leven zonder meer voorstellen  🙂

11. Vis of vlees?
Vlees of kip komt het vaakst hier voorbij. Ik was nooit echt een liefhebber van vis. Ik kan het zelf ook niet goed klaarmaken. Maar dankzij deze blog kom ik steeds vaker in restaurants waar men weet hoe het wel moet. En bestel ik nu ook steeds vaker vis tijdens een avondje uit eten.  Ook zoiets wat met de jaren is gekomen.

12. Welke dingen zou je nog willen ‘leren’ eten of drinken?
Insecten. Tot nu toe kon ik er steeds keihard voor wegrennen. Maar ik ben bang dat ik het gewoon een keertje moet gaan uit proberen. Al is het maar om jullie er wat meer over te kunnen vertellen.

13. Wat eet jij het liefst als ontbijt?
Havermoutpap. Lekker warm en zacht voor de buik en zo kan ik nog lekker afwisselen met vers fruit. Sinds ik dat doe heb ik een stuk minder ‘honger aanvallen’ aan het einde van de ochtend. Tegenwoordig gebruik ik ook steeds vaker quinoa in plaats van havermout.

14. Als je moest kiezen: alleen nog maar voorgerechten of hoofdgerechten eten?
Dan ga ik voor de voorgerechten. Zo kan ik meer verschillende etenswaren proeven. En het is ook beter om meerdere malen per dag kleinere gerechten te eten, als 3x per dag 1 grote maaltijd. Ja, soms denk ik ook praktisch hoor.

15. Je staat voor het snoepschap in de supermarkt. Welk snoepje kies je uit?
Zowieso iets met chocolade en dat mag dan ook gerust mini twix, mars of bounty zijn.  En mocht ik trek hebben in zoute snacks dan maak je mij blij met soja crackers en wasabinootjes.

 

Tot zo ver de Something About Food TAG! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om terug te lezen?

En ik wil jullie vragen om 1 (of meerdere vragen) voor jezelf in de comments te beantwoorden. Dan kan ik jullie ook een beetje beter leren kennen!

Groetjes, Betty


Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Leuke tag! Het is zo leuk om je lekker bezig te houden met eten :)
    Mijn favoriete ontbijtje is ook havermout! Lekker snel en elke ochtend weer heerlijk. Ik heb er nog nooit géén zin in gehad!
    Liefs xxx

    • Dank je wel! Havermoutontbijtjes zijn voor mij elke ochtend weer een reden om het bed uit te springen :-)

  • Jaaaaa een lijstje.. gek op lijstjes haha! Ik heb hem op m'n blog ingevuld. :D

    Hier wel vast een sneakpeak van 1 vraag:
    Als je iedere dag nog maar één soort gerecht als avondeten zou mogen eten, wat zou dat dan zijn?

    Risotto! Je kan er eindeloos mee variëren en er zo’n beetje alles bij eten. Daarnaast ben ik echt heel erg pro dikke, romige smaken waar lekker veel kaas goed bij past.

    • Ha die BO! Ook zo fan van rijst dus! En super tof dat je de tag hebt overgenomen op je blog, ik ga hem meteen doorlezen! :-)

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago