Het is geen geheim dat ik fan ben van havermout ontbijtjes. Dus ging ik eens experimenteren met een Italiaanse Hartige Havermout pap met Portobello en tomaten onbijt, want die ontbrak nog in mijn recepten lijstje. Heerlijk hartig comfortfood ontbijt of lunch nu het herfst weer zijn intocht maakt. Voeg er Italiaanse smaakmakers aan toe, zoals tijm en Parmezaanse kaas en je hebt een heerlijk hartig ontbijt met geroosterde groente om van te smullen!
Ontbijten met havermout ontbijt is inmiddels een gegeven in Nederland. Naast de standaard Havermoutpap en de Baked Oats trends kunnen wij Nederlanders niet meer zonder! Havermout zorgt voor een verzadigd gevoel en houdt je suikerspiegel gedurende de dag in toom. Dat is ook de voornaamste reden dat ik ooit ben gaan ontbijten met havermout. Maar omdat enkel gekookte havermout best wel een saai gerecht is, begin je al gauw met het toevoegen van heerlijke smaakmakers. De mogelijkheden zijn eindeloos! Naast fruit kun je ook groenten en proteine toevoegen. Neem een voorbeeld aan deze heerlijke Italiaanse Hartige Havermout ontbijt met Portobello en tomaten!
De hartige havermout ontbijtjes vergen iets meer tijd om te bereiden dan de zoete varianten over het algemeen doen. Maar je kunt dit Italiaanse Hartige Havermout met Portobello en tomaten recept ook eens op tafel zetten voor de lunch of een licht diner. Het is namelijk vullend en is een heerlijk alternatief voor bijvoorbeeld risotto maken. Door de Italiaanse kruiden en geroosterde groenten maak je ook meteen een voorsprong op die 250 – 400 gram groenten per dag en dat is ook nog eens heel fijn. Binnenkort zal ik ook een ‘Aziatische’ versie van dit hartige havermout ontbijt plaatsen.
Het is herfst dus ga lekker experimenteren met een hartig havermout onbijt! Dit recept is een Italiaanse variant voor een hartig havermout ontbijt met portobello en tros tomaten en Italiaanse smaakmakers zoals tijm en Parmezaanse kaas. Een heerlijk hartig ontbijt met veel geroosterde groenten.
Extra:
Eet smakelijk!
Deze Italiaanse hartige havermoutpap wordt gezouten met een kruidenbouillon blokje. Daarom laat ik voor de rest ook zout achterwege. Mocht je het echter lekker vinden kun je het geheel nog even aftoppen met geraspte Parmezaanse kaas voor het serveren. Maar let op, dit voegt dus ook weer extra zout toe. Proef het eerst even zonder.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als aan de slag wilt gaan met het maken van deze Italiaanse hartige havermout pap met portobello en tomaten.
Dit is het seizoen van de slowcooker en ik heb een heerlijk zoet recept om…
Er gaat geen winter voorbij, zonder dat er minstens een keer erwtensoep op tafel staat!…
De dinsdag wordt in de volksmond ook wel 'Taco Tuesday' genoemd. Verwijzend naar een makkelijke…
Ook in de winter serveren wij salades! Maar dan wel een goedgevulde geroosterde spruitjessalade met…
Denk je aan Sinterklaas, dan denk je ongetwijfeld ook aan pepernoten.. of kruidnoten.. wacht even,…
Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…
View Comments
ik was op zoek naar havermout pap recepten, maar dan zonder suiker. Geweldig recept
Hi Elly,
dank je wel en leuk om te horen! Geniet er lekker van!
Hi Elly,
dat is goed om te horen! Geniet er heerlijk van en we hebben natuurlijk nog meer havermout (pap) recepten zonder suiker online staan. Sterker nog: ik laat ook vaak achterwege en zoet mijn pap dan enkel met puur fruit.