Ontbijt Recepten

Italiaanse Hartige Havermout pap met Portobello en Tomaten

Het is geen geheim dat ik fan ben van havermout ontbijtjes. Dus ging ik eens experimenteren met een Italiaanse Hartige Havermout pap met Portobello en tomaten onbijt, want die ontbrak nog in mijn recepten lijstje. Heerlijk hartig comfortfood ontbijt of lunch nu het herfst weer zijn intocht maakt. Voeg er Italiaanse smaakmakers aan toe, zoals tijm en Parmezaanse kaas en je hebt een heerlijk hartig ontbijt met geroosterde groente om van te smullen!

Ontbijten met hartige havermout pap

Ontbijten met havermout ontbijt is inmiddels een gegeven in Nederland. Naast de standaard Havermoutpap en de Baked Oats trends kunnen wij Nederlanders niet meer zonder! Havermout zorgt voor een verzadigd gevoel en houdt je suikerspiegel gedurende de dag in toom. Dat is ook de voornaamste reden dat ik ooit ben gaan ontbijten met havermout. Maar omdat enkel gekookte havermout best wel een saai gerecht is, begin je al gauw met het toevoegen van heerlijke smaakmakers. De mogelijkheden zijn eindeloos! Naast fruit kun je ook groenten en proteine toevoegen. Neem een voorbeeld aan deze heerlijke Italiaanse Hartige Havermout ontbijt met Portobello en tomaten!

Hartige Havermout als alternatief voor bijvoorbeeld risotto maken

De hartige havermout ontbijtjes vergen iets meer tijd om te bereiden dan de zoete varianten over het algemeen doen. Maar je kunt dit Italiaanse Hartige Havermout met Portobello en tomaten recept ook eens op tafel zetten voor de lunch of een licht diner. Het is namelijk vullend en is een heerlijk alternatief voor bijvoorbeeld risotto maken. Door de Italiaanse kruiden en geroosterde groenten maak je ook meteen een voorsprong op die 250 – 400 gram groenten per dag en dat is ook nog eens heel fijn. Binnenkort zal ik ook een ‘Aziatische’ versie van dit hartige havermout ontbijt plaatsen.


Print

Italiaanse Hartige Havermout met Portobello en tomaten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Het is herfst dus ga lekker experimenteren met een hartig havermout onbijt! Dit recept is een Italiaanse variant voor een hartig havermout ontbijt met portobello en tros tomaten en Italiaanse smaakmakers zoals tijm en Parmezaanse kaas. Een heerlijk hartig ontbijt met veel geroosterde groenten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Italiaanse Keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 2 portobello’s
  • 250 gram cherry tomaten (aan de tak)
  • 100 gram fijne havermout
  • 1 tl. gedroogde tijm
  • tl. knoflookpoeder
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 200 ml water
  • ½ groente bouillonblokje, verkruimeld
  • peper & zout

Extra:

  • oven,
  • bakplaat met bakpapier,
  • klein kookpannetje,
  • kwast.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hete lucht). Leg de portobello’s en trostomaten op de bakplaat en kwast deze in met olijfolie. Bestrooi met peper, zout en verdeel hier de helft van de tijm overheen. Plaats in de oven gedurende 15 – 20 minuten om te roosteren.
  2. Ondertussen vul je een kookpannetje met de havermout, amandelmelk, water, overige, verkruimeld bouillonblokje en de overige helft van de tijm. Maar breng nog niet aan de kook, pas zo’n 5 minuten voor eindtijd van de oven.
  3. Kook de hartige havermout pap in gedurende 5-10 minuten zachtjes gaar en breng op smaak met een snuf peper. Ondertussen haal je de bakplaat uit de oven en laat de groenten een minuutje koelen.
  4. Verdeel de Italiaanse Hartige havermout pap over ruime en diepe borden en serveer op elk bord een portobello uit de oven en verdeel hier ook de geroosterde tomaten over. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Notes

Deze Italiaanse hartige havermoutpap wordt gezouten met een kruidenbouillon blokje. Daarom laat ik voor de rest ook zout achterwege. Mocht je het echter lekker vinden kun je het geheel nog even aftoppen met geraspte Parmezaanse kaas voor het serveren. Maar let op, dit voegt dus ook weer extra zout toe. Proef het eerst even zonder.


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als aan de slag wilt gaan met het maken van deze Italiaanse hartige havermout pap met portobello en tomaten.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

    • Hi Elly,

      dat is goed om te horen! Geniet er heerlijk van en we hebben natuurlijk nog meer havermout (pap) recepten zonder suiker online staan. Sterker nog: ik laat ook vaak achterwege en zoet mijn pap dan enkel met puur fruit.

Recent Posts

Cinnabons uit de slowcooker

Dit is het seizoen van de slowcooker en ik heb een heerlijk zoet recept om…

3 dagen ago

Erwtensoep (uit de slowcooker)

Er gaat geen winter voorbij, zonder dat er minstens een keer erwtensoep op tafel staat!…

4 dagen ago

Tex-Mex Burrito Bowl met gehakt en quinoa

De dinsdag wordt in de volksmond ook wel 'Taco Tuesday' genoemd. Verwijzend naar een makkelijke…

6 dagen ago

Geroosterde spruitjessalade met zoete aardappel

Ook in de winter serveren wij salades! Maar dan wel een goedgevulde geroosterde spruitjessalade met…

7 dagen ago

Zelf pepernoten (kruidnoten) bakken

Denk je aan Sinterklaas, dan denk je ongetwijfeld ook aan pepernoten.. of kruidnoten.. wacht even,…

1 week ago

Wat is Thanksgiving Day en waarom wordt het gevierd?

Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…

2 weken ago