Deze Indische pasteitjes met gehakt worden ook wel ‘halve maantjes’ genoemd en zijn naar familie recept van mijn schoonfamilie. Het gehakt wordt op smaak gebracht met ui, selderij en ketjap. Tevens worden er worteltjes, doperwtjes en Chinese vermicelli aan toegevoegd. Het maakt een heerlijk hartig hapje voor elk moment van de dag!
Zoals jullie wellicht weten is mijn man deels Indonesisch en zoals in vele families gaan er dan ook heel wat familie recepten rond. Zo ook voor het maken van Pastel Goreng, ofwel Indische pasteitjes met gehakt. Zie het als een Indisch deeghapje gevuld met vlees, mie en diverse groenten. Er zijn echt 100 verschillende recepten hiervoor en elke familie doet het weer net even anders, of maakt het met ingredienten die maar net omhanden zijn. Dit is in ieder geval ons familierecept. Wil je het deeg wat luchtiger houden, dan is (diepvries) hartige taart deeg een goed alternatief. Hoewel je de pasteitjes ook prima met je handen kunt dichtvouwen (of met een klein vorkje) gaat mijn voorkeur toch echt uit naar een deegpers voor pasteitjes, ravioli, dumplings etc.
Zien deze Pastel Goreng er niet super uit? Deze Indische pasteitjes zijn heerlijk om te delen met het hele gezin. Maak er lekker veel van want je kunt ze ongefrituurd ook invriezen en dan heb je ook voor later ook nog eens wat. Maar niet alleen in Indonesie zijn ze dol op pasteitjes! In India maakt men bijvoorbeeld samosa’s die ook gevuld worden met bijv. aardappels en doperwten. Heerlijk met een zoet-pittige chutney. Maar in Spaanstalige landen is de gevulde empanada weer een bekend deeghapje of pastei. Zeker met Spaanse Chorizo worst is dit een aanrader! In China en Japan worden ze dan weer iets anders gemaakt en zijn gefrituurde loempia’s weer favoriet van velen. Geniet in ieder geval heerlijk van deze recepten!
Heb je deze al in huis?
Deze Indische pasteitjes met gehakt worden ook wel ‘halve maantjes’ genoemd en zijn naar familie recept van mijn schoonfamilie. Het gehakt wordt op smaak gebracht met ui, selderij en ketjap. Tevens worden er worteltjes, doperwtjes en chinese vermicelli aan toegevoegd. Het maakt een heerlijk hartig hapje voor elk moment van de dag! In Suriname zijn dit ook heel bekende hapjes overigens.
Voor het pastei deeg:
Extra:
Selamat Makan! Groetjes, Betty
Je kunt er ook voor kiezen de deegkorst de vervangen door (diepvries) hartige taart deeg. Vul de pasteitjes met het gehakt-groente mengsel zoals beschreven en plaats op een met bakpapier beklede bakplaat. Kwast de bovenzijde in met een losgeklopt ei en bak gedurende 20 -25 minuten of tot ze goudbruin zijn op 200 graden (180 hetelucht).
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Indische pasteitjes met gehakt, die Pastel Goreng genoemd worden, wilt gaan maken.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…