Ben jij ook fan van Indiase gerechten? Dan weet je dat een goede chutney niet mag ontbreken aan tafel! Deze zoetzure goedjes zijn de ultieme smaakmakers en brengen je gerechten naar een hogere smaakbeleving. Deze keer heb ik dan ook een pittige Indiase tomaten chutney om thuis te proberen.
Een chutney kun je maken met groenten of fruit in de basis. Deze worden ingekookt met bijvoorbeeld uien, knoflook en Indiase specerijen tot een soort grove jam. Onmisbaar zijn de suiker en azijn om je chutney te kunnen conserveren. Daarnaast bieden die zoete, zure en kruidige smaken een mooi contrast en maakt je gerecht net even wat spannender! Deze keer gebruiken we tomaten en rode peper in de basis, die sowieso je smaakpapillen openen tijdens het eten en gewoonweg een geweldige smaakmaker zijn voor bijvoorbeeld kip of peulvruchten curry’s uit de Indiase keuken.
Chutney’s zijn een geweldig Indiaas bijgerecht voor heel veel gerechten. Zet gerust verschillende chutney’s op tafel en laat je gasten zelf kiezen. Voor een beetje opbouw in smaken heb ik er maar liefst 3 voor je. Namelijk een milde en zoete mango chutney maar ook een super pittige groene chutney met koriander en munt. Voor daartussenin kun je dus onderstaande Indiase tomaten curry maken. Ze smaken alle drie heerlijk als dip bij deze vegetarische Indiase samosa deeghapjes, of simpel weg met naan of chapati. Maar zijn ook een fantastisch zoetje en aanvulling op bijvoorbeeld deze groene palak paneer curry met spinazie en paneer kaas. En wat dacht je van te serveren bij deze Tandoori lamspiezen van de barbecue? Check hier nog veel meer lekkere Indiase recepten op een rijtje.
Deze pittige Indiase tomaten chutney is een geweldige smaakmaker uit de Indiase keuken. Tomaten en uien worden ingekookt tot een zoet zure compotejamchutney en die smaakt fantastisch bij bijvoorbeeld curry gerechten, maar ook diverse indiase deeghapjes, of simpelweg bij platbrood zoals naan en chapati.
Bewaar deze tomaten chutney in een goed afsluitbare weckpot. Laat hem vacuüm trekken tijdens het afkoelen en dan kun je deze 2 maanden in de voorraadkast bewaren. Eenmaal geopend bewaar je de mango chutney 2-3 weken in de koelkast.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van je eigen Indiase tomaten chutney!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Wat een heerlijke chutney, zo uit de pan op de boterham!
Wat leuk om te horen dit! ik kan ook moeilijk wachten tot hij afgekoeld is :-)
Geniet er van!