Gevogelte Recepten

Indiase kip curry met witte kool (Patta Gobhi)

Wist je dat Indiase gerechten, zoals curry ook regelrechte streetfood kan zijn? Ik maakte deze Indiase kip curry met witte kool en besloot om hem in een vers gebakken naan broodje te serveren. Niet normaal hoe lekker dat was! En door hem in naan te serveren kreeg dit gerecht een heel hoog streetfood gehalte

Groentelade vol restjes ideaal voor curry maken

Soms worden de beste recepten geboren uit pure noodzaak of omdat je toevallig nog een groentelade vol restjes had om op te maken. Zo had ik laatst een grote witte kool in huis gehaald om Kupus Kalja te maken, maar had nog een flink stuk kool over. Ik vroeg me af of die ook lekker zou smaken in een stoofpotje met bijvoorbeeld Indiase kruiden. Het resultaat is deze overheerlijke Indiase kip curry met witte kool en naan geworden. Na een beetje onderzoek kwam ik er zelfs achter dat er ook een Indiase curry met kool bestaat en dit wordt dan Patta Gohbi of Gohbi Gosht genoemd. Hoe dan ook, het is heel erg lekker!

Kip curry met kool in naanbrood

Kool blijft tijdens het kook proces vrij stevig, dus het lukte mij ook niet echt om hier een ‘zachte’ curry van te maken. Daarnaast heeft hij ook een scherpe bite en een lekker zuurtje door de kool en yoghurt. Maar na de eerste hap wist ik het vrijwel zeker: deze Indiase kip curry met kool hoort ook thuis op een broodje. Het is regelrechte streetfood namelijk! En hoe beter dan deze te serveren in of met Indiase homemade naanbroodjes of bijvoorbeeld een roti plaat. Rol de vulling gewoonweg op in het broodje en wat er onderweg tussenuit valt veeg je op het eind gewoonweg bij elkaar met je brood. Ook lekker: check hier het recept voor fluweelzachte Butter Chicken in tomatensaus. Ja, bij Betty’s Kitchen vindt je nog veel meer lekkere Indiase recepten!


Print

Recept: Indiase kip curry met kool

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Deze overheerlijke streetfood style Indiase Kip curry met witte kook kun je lekker te serveren met naanbrood of zelfs rotiplaat. Door de kool en de yoghurt krijgt hij een mooi zuurtje dat een lekker contrast biedt met de Indiase kruiden.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 minuten
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met kip
  • Cuisine: Indiase keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 200 gram sjalotjes
  • drie teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • flinke hand verse korianderblad (of peterselie)
  • 300 gram kipfilet, in grote blokken gesneden
  • 1 rode paprika
  • 400 gram witte kool, fijngesneden
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • half kopje yoghurt,
  • kokosolie of arachide olie.

Voor de kruidenmix:

  • 2 eetlepels Garam masala kruidenmix
  • 2 theelepels gemalen gember
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 theelepel zout
  • 150 ml gekookt water

Voor erbij:

Instructions

  1. Maak als eerste de kruidenmix: Stop de specerijen en het zout in een kommetje en giet hier het gekookte water op. Laat staan om goed in te trekken.
  2. Pel de sjalotten en de knoflook. Verwijder het steeltje van de peper. Stop de sjalotten, knoflook peper, koriander en 2 eetlepels water in een keukenmachine of blender en pureer deze. Leg de kipfilet hierin en laat marineren gedurende 20 minuten.
  3. Ondertussen ga je de groente schoonmaken: Was de paprika, verwijder de zaadlijst + steel en snijd in grove blokjes, Snijd de kool in zeer fijne stukjes en spoel deze na in een vergiet. Laat daarna uitlekken.
  4. Smelt wat koksolie in een ruime braadpan en bak hierin het komijnzaad en tijmblaadjes gedurende 1 minuut. Voeg de kip en het uienmengsel toe en bak op middelhoog vuur gedurende 1 minuut. Voeg vervolgens de paprika en witte kool toe en bak mee gedurende 4 minuten. Blijf regelmatig roeren.
  5. Tot slot schenk je de kruidenmix erbij en breng aan de kook. Verlaag het vuur naar medium en laat 10 minuten zachtjes stoven. Blijf regelmatig doorroeren. Zet het vuur dan uit en roer tot slot nog de yoghurt erdoor. Breng op smaak met zout & peper en serveer direct.

Eet smakelijk!

Notes

Ook lekker: laat de yoghurt uit de laatste stap achterwege, maar serveer een kommetje raita bij dit gerecht. Dan kan iedereen naar wens op smaak brengen met yoghurt dip!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Tex-Mex Burrito Bowl met gehakt en quinoa

De dinsdag wordt in de volksmond ook wel 'Taco Tuesday' genoemd. Verwijzend naar een makkelijke…

11 uur ago

Geroosterde spruitjessalade met zoete aardappel

Ook in de winter serveren wij salades! Maar dan wel een goedgevulde geroosterde spruitjessalade met…

1 dag ago

Zelf pepernoten (kruidnoten) bakken

Denk je aan Sinterklaas, dan denk je ongetwijfeld ook aan pepernoten.. of kruidnoten.. wacht even,…

4 dagen ago

Wat is Thanksgiving Day en waarom wordt het gevierd?

Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…

5 dagen ago

20x Sinterklaas Recepten

Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…

1 week ago

Gevulde paprika met quinoa

Als Meatless Monday voor vandaag bedacht ik deze kleurrijke gevulde paprika met quinoa. Dit gerechtje…

1 week ago