Deze week is het Koningsdag en dan zijn jullie massaal op zoek naar oranje gekleurde recepten. Ik vond daar deze smakelijk hartige taart met zalm en prei dan ook uitstekend bij passen! Een heerlijk hartige gerecht geschikt voor de lunch, als tussendoortje of zelfs als diner, met een kleine salade erbij. En dan daarna lekker over de vrijmarkt struinen natuurlijk!

Hartige taart met zalm uit de oven

In het koelvak en vriesvak van de supermarkten kun je kant-en-klare bladerdeeg en hartige taartdeeg kopen. Deze zijn ideaal voor het maken van hartige taarten en kun je dus ook heel eenvoudig thuis op voorraad houden. Maar je mag natuurlijk ook zelf aan de slag gaan met bijvoorbeeld dit recept. Het scheelt je namelijk wat tijd als je dit recept voor hartige taart met zalm uit de oven wilt maken, waardoor hij dus eigenlijk ook prima op een doordeweekse avond kan! Vul een bakvorm met het deeg, je favoriete ingrediënten, schuif in de oven en je hebt er totaal geen omkijken meer naar! Smullen maar!

Weet jij wat het verschil is tussen een quiche of hartige taart? Lees er hier alles over inclusief een aantal voorbeeld recepten op een rijtje!

Nog meer hartige taart recepten

Zo zie je maar: een hartige taart maken is eigenlijk heel eenvoudig. Onderstaand recept voor een ‘oranje’ gekleurde hartige taart met zalm en prei is afgekoeld ook erg lekker! Neem gerust mee naar Koningsdag als je op een kleedje verblijft en lekker wat te eten wilt. En als je deze zalmtaart net zo geslaagd vindt als wij thuis, dan kan ik je deze gesloten hartige taart met kabeljauw en doperwtjes ook aanraden. Geniet in ieder geval heerlijk van deze hartige taart recepten! Liever vegetarisch? Ga dan voor deze vega Curry ‘Pot Pie’ met bloemkool en meer!


Print

Recept: Hartige taart met zalm en prei

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een lekker en makkelijk recept voor hartige taart met zalm en prei. Deeg in de vorm, even wat groente aanbakken, eieren erbij en hopla de taart kan de oven in. Ook afgekoeld is deze enorm lekker, en kan dus ook gerust mee voor onderweg naar een picknick, event etc.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 60 minutes
  • Yield: 4 personen
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Franse Keuken

Ingredients

  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg,  ontdooid (of ga voor zelfgemaakt deeg)
  • 175 gram zalmfilet
  • scheutje olie
  • 150 gram prei
  • 100 gram wortel of winterpeen
  • 1 flinke knoflook teen
  • 2 theelepels Provencaalse kruiden
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 5 eieren (M)
  • 250 ml slagroom
  • 70 gram geraspte kaas
  • zout & peper

Extra:

  • springvorm 24 cm doorsnede
  • bakpapier
  • hapjes- of koekenpan
  • kom + garde

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hetelucht). Bekleed de springvorm met bakpapier, en vet de zijkanten in met een beetje boter of olie.
  2. Ondertussen leg je de plakjes bladerdeeg op elkaar, en rol uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm. doorsnede. Bekleed hiermee de springvorm, en vorm een opstaande rand.  Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en rand. Zet vervolgens de vorm in de koelkast tot verder gebruik.
  3. Leg de zalmfilet op een stukje bakpapier, vouw hier een pakketje van en laat 10-12 minuten garen in de voorverwarmde oven. Haal hierna uit de oven, open het pakketje en laat uitstomen.
  4. Ondertussen snijd je de ‘draadjes’ van de prei en snijd wit en groene gedeelte vervolgens in ringen. Spoel de prei goed uit onder de koude kraan om zand te verwijderen. Schrap de wortel, spoel af en snijd vervolgens in blokjes van 1 x 1 cm. Pel de knoflook en pers deze uit. Verhit een scheutje olie in de hapjes pan en roerbak de prei, wortel en knoflook gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout, peper, Provençaalse kruiden en het paprikapoeder.
  5. Klop in een kom de eieren met wat peper en zout los. Voeg hier de slagroom aan toe en klop nogmaals licht door. Verdeel de gebakken groente over het bladerdeeg. ‘Verkruimel’ de gebakken zalm over de groente en giet hier het eiermengsel overheen. Top af met de geraspte kaas en schuif de vorm voorzichtig in de oven. Bak de Quiche met zalm en prei af gedurende 40-45 minuten en serveer er hooguit nog een groene salade bij.

Eet smakelijk!


Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Lijkt mij ook een lekkere combinatie, zelf ook is proberen. Maak regelmatig hartige taart.

  • Wat een heerlijk recept Maak hem traditioneel nu elke koningsdag ! Heerlijk.
    Zelfheb ik er wel een corona twist aangegven, de kleintjes mochten het lijstje en de recepten zoeken en noteren. werkt prima maar houdt het ook even spannend !

Recent Posts

15x Zomerse taart met fruit

De zomer is de beste tijd van het jaar om volop te genieten van alle…

6 dagen ago

Franse uiensoep

Uien zijn heel het jaar door verkrijgbaar een soep gemaakt van uien kun je dan…

1 week ago

JAPAN Weekmenu

Deze zomervakantie neem ik je mee naar de andere kant van de wereld! Deze week…

1 week ago

5x Hotdogs recepten (video)

Het is vandaag, 17 Juli 2024 INTERNATIONALE HOT DOG DAY! Nu zijn wij thuis enorme…

2 weken ago

Kip Katsu Curry met rijst en broccoli

Heb jij al wel eens kip katsu curry gegeten? Dat is een bekend gerecht uit…

2 weken ago

ITALIE Weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Met de vakantielanden reeks Weekmenu's ga je…

2 weken ago