Ben jij ook zo’n enorme liefhebber van kaas? Dan moet je deze hartige kaas taart eens proberen!. Dit is een verrukkelijke Italiaanse hart ige taart met roerbakgroenten, ricotta, mozzarella en pecorino kaas. Dit belooft een zeer rijke maar oh zo smaakvolle taart te worden die ideaal is voor de lunch of een licht diner.

Italiaanse kaas taart maken

In Italie is men dol op kaas! Niet voor niets komen hier de lekkerste kaassoorten vandaan en bestrooien, bakken en gratineren we hier onze gerechten rijkelijk mee. Ik bedacht me om een een aantal Italiaanse kazen samen te voegen in 1 gerecht en besloot hier een rijkgevulde quiche of eigenlijk hartige taart van te maken. Deze Italiaanse kaas taart is niet allen een lekker zomerse maaltijd maar ook ideaal voor feestjes of voor op een borrel. Check hier ook 15x Quiche en hartige taart recepten op een rijtje.

Nog meer lekkere recepten met veel kaas

We love kaas! Kaas is DE voornaamste reden dat ik niet 100% vegan kan worden! Maar voor de liefhebbers heb ik ook dit Vierkazen Quiche met port en rode uien recept om verliefd op te worden. Hou je van pasta met lekker veel kaas? Ga dan aan de slag met deze driekazen pasta met salie! En ook op de pizza doet bijvoorbeeld een grote burrata heel goed zijn werk! Oeh la la! Op de wat koudere avonden kun je lekker smullen van deze preistamppot met drie kazen en mosterd jus! Hoe dan ook: bij Betty’s Kitchen zit je zeker goed voor lekkere recepten met veel kaas!


Print

Recept: Hartige Kaas Taart

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ben jij ook zo’n enorme liefhebber van kaas? Dan moet je deze hartige kaas taart eens proberen! Dit is een verrukkelijke Italiaanse hartige taart met roerbakgroenten, ricotta, mozzarella en pecorino kaas. Ideaal voor de lunch of een licht diner en lekker met een groene salade erbij.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4 personen
  • Category: Hartige taart
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

  • 6 velletjes diepvries bladerdeeg, ontdooit
  • 400 gr gesneden Italiaanse roerbak groente
  • 500 gr ricotta
  • 1 bol mozzarella (ca 125 gram)
  • 3 eieren
  • 100 gr pecorino kaas, geraspt
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruidenmix
  • Zout & peper
  • olijfolie

Extra:

  • ronde springvorm 24 cm doorsnede
  • bakpapier
  • hapjespan
  • deegroller

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Bekleed de springvorm met bakpapier en zet apart.
  2. Verwarm de hapjespan op middelhoog vuur. Voeg een scheutje olijfolie toe en bak de roerbakgroenten zacht gedurdende 4-5 minuten. Breng op smaak met zout & peper en de helft van de Italiaanse kruidenmix. Zet het vuur uit en laat een beetje afkoelen.
  3. Leg de vellen bladerdeeg over elkaar en rol met de deegroller uit tot een lap groter dan de springvorm. Bekleed de springvorm met het deeg en vorm een opstaande rand.
  4. Roer in een ruime kom de ricotta los met een vork of garde. Hak de mozzarella in blokjes en voeg deze toe aan de ricotta.
  5. Klop nu 1 voor 1 de eieren door de kaas. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige is opgenomen.
  6. Tot slot roer je tevens de geraspte pecorino er doorheen. Breng het geheel op smaak met peper en zout en de overgebleven Italiaanse kruidenmix.
  7. Verdeel de roerbak groenten over het bladerdeeg en schep hier de kaasvulling op. Schuif de hartige kaas taart in de oven en bak hem gedurende 45 minuten gaar. Laat daarna 5 minuten in de vorm afkoelen alvorens de rand te verwijderen.
  8. Serveer de hartige kaas taart het liefste lauwwarm. Maar helemaal afgekoeld of zelfs na een nachtje in de koelkast is hij ook heerlijk als (take away) lunch.

Bon Appetit! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt dit recept ook maken met een portie hartig taart deeg (soort zanddeeg). Deze is minder vet dan bladerdeeg en geeft een heerlijke krokante korst.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Italiaanse hartige kaas taart wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

3 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

5 dagen ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

7 dagen ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

1 week ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago

MEXICO Weekmenu

Zijn jullie lekker aan het genieten van een zomervakantie (in eigen land)? Ik neem je…

2 weken ago