Tijdens de wintermaanden verlang ik vaak naar een kom warme soep! Een ideale manier om lekker veel groente binnen te krijgen en even lekker bij op te warmen. Deze Hollandse groentesoep met balletjes is momenteel mijn grote favoriet! De bouillon trek je zelf van rundvlees en een mergpijpje en dat geeft hem zoveel meer smaak!
Zelfgemaakte soep is echt het allerlekkerst. En dan bedoel ik ook soep waarvan je zelf de bouillon hebt getrokken. Ik maakte gebruik van een soepvlees pakket met stukken runderpoulet, soepballetjes en een mergpijpje vanuit de supermarkt. Met name die laatste zorgt er voor dat je bouillon zoveel smaak mee krijgt. Daarnaast gebruik ik meestal alle restjes groente die ik nog in de groentelade van de koelkast heb liggen en maak zo een heerlijk vullende groentesoep met balletjes. Serveer er wat stokbrood met kruidenboter bij. Deze grissini met spek zijn ook altijd een aanrader voor bij soep, of simpelweg wat (volkoren) soepstengels. Deze soep noemt mijn dochter thuis vaak ‘alfabet soep’ omdat ik er letter vermicelli in doe. Dit is dan ook een fijn kidsproof recept! Maar je kunt natuurlijk ook de normale ‘draadjes’ vermicelli of zelfs (mini) strikjes pasta toevoegen.
Wil je kinderen meer groenten laten eten? Niet alleen deze groentesoep met balletjes is dan een aanrader. Maar check hier nog veel meer kidsproof recepten!
Indien de soeppan niet meteen leeg gaat, kun je deze groentesoep met balletjes ook heel goed invriezen. Ten minste, als je soepvlees niet al uit de vriezer komt. Het enige dat je hoeft te doen is de soep goed af laten koelen op het aanrecht. Vervolgens schenk je deze in diepvriesbakjes ( ps. die witte bakjes van de Chinees komen hier ook erg goed van pas!). Deksel er goed op en hoppa de vriezer in. Je hoeft de soep niet extra te laten ontdooien: Druk die grote ijsklont met soep rechtstreeks uit je diepvriesbakje in de soeppan, en laat op een laag vuur smelten. Komt helemaal goed! Voor nog meer lekkere soeprecepten neem ook eens een kijkje bij deze 10x winterse soep recepten.
Tijdens de wintermaanden verlang ik vaak naar een kom warme soep! Een ideale manier om lekker veel groente binnen te krijgen en even lekker bij op te warmen. Deze Hollandse groentesoep met balletjes is momenteel mijn grote favoriet! De bouillon trek je zelf van rundvlees en een mergpijpje en dat geeft hem zoveel meer smaak!
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
In plaats van een soepvlees pakket kun je ook los soepvlees kopen: 200 gr runderpoulet + 150 gram (runder)gehakt. Breng het gehakt op smaak met zout, peper en een beetje paprikapoeder en draai hier kleine soepballetjes van ter grootte van een knikker. Deze voeg je dan bij stap 5 toe.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor zelf groentesoep met balletjes maken.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Heerlijk zo'n grote kom groentesoep met balletjes. Moet ik snel weer eens maken!
Gewoon doen! :-)
Wat toevallig.
Gisteren een stevige bouillon gemaakt en een groot deel ingevroren.
Vandaag wordt het met veel groente een goed gevulde groentesoep voor de koude herfst / winterdagen.
Een deel van de groente is rauw ingevroren. Voor een snelle wolkmaaltijd, onder vis of voor meer soep.
Altijd handig om op voorraad te hebben.
Kouder weer, dan is het fijn om dicht bij de basis te blijven.
AJ
Inderdaad he! We zoeken de warmte weer op, tijdens deze koude dagen. En dat is dan blijkbaar vooral in traditionele gerechten. :-)
Ik kook de soepballetjes altijd apart anders krijg je al dat eiwit in de soep.
Dat kan natuurlijk ook :-)
Groetjes, Betty
Dank voor de Ajvar-tip, dat spul ga ik vaker gebruiken!
Hi Henriette,
heerlijk is het he! Leuk dat je er ook fan van bent geworden!
groetjes, Betty
Ziet er erg smakelijk uit! Maar even een vraagje. Ik lees dit:
Vul een klein pannetje met het water, de bouillon blokjes en voeg de runderpoulet en mergpijpje toe. Bewaar de soepballetjes nog even in de koelkast voor later.
De soepballetjes kwam ik in het recept verder niet tegen. Je gebruikt zowel de poulet als balletjes? Van rundergehakt neem ik aan?
Hi Bernard,
met de gehaktballetjes en soepballetjes bedoelde ik eigenlijk hetzelfde. Heb het bij deze even aangepast.
Je kunt ook los runderpoulet kopen, zelfs een mergpijpje en zelf gehaktballetjes draaien van gehakt, dit staat onder het recept in de notities.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty