Voor de Meatless Monday van vandaag heb ik een lekker zomerse salade met pasta gemaakt. Namelijk een salade van groene asperges met aardbeien, verse spinazie en magor. Mocht je magor nog niet kennen: dat is een combinatie van mascarpone en gorgonzola, oftewel een heerlijke romige kaas vol smaak.

Salade van groene asperges met aardbeien

Laatst tipte een collega deze gouden combinatie van asperges en aardbeien en dat klonk wel heel goed. Niet alleen word ik ontzettend blij van de lekkere zomerse dagen dit voorjaar, maar ook van al die heerlijke seizoensgroenten en -fruit van Hollandse bodem die dan weer in de winkel liggen. Zo ontstond dan ook heel gauw het idee om een groene aspergesalade met Hollandse aardbeien te maken. Heerlijk met wat gekookte pasta als vulling, maar kunt ook bijvoorbeeld parelcouscous of zelfs linzen gebruiken. Je kunt deze maaltijdsalade lauwwarm of koud serveren. Als je nog wat over hebt doet dit uitstekend dienst als lunch de volgende dag.

Nog meer zomerse recepten met fruit

Fruit bij het diner is niet heel gangbaar, maar kan soms verrassend lekker zijn. Deze groene aspergesalade met aardbeien is daar zeer zeker het bewijs van. Daarnaast maakten we op Betty’s Kitchen ook bijvoorbeeld deze Bulgursalade met aardbeien en watermeloen en dat was een groot succes. Maar ook deze zomerse salade met gegrild fruit is een aanrader voor zwoele zomerse avonden. Betty maakte ook eerder deze salade met asperges, ham en burrata. En Jadis deelde haar Italiaanse Panzanella salade met aardbei op de site. Dus ben jij net zo’n liefhebber van aardbeien of ander voorjaarsfruit als wij, dan staan je nog meer zomerse recepten met fruit te wachten.


Print

Recept: Groene aspergesalade met aardbeien

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze vegetarische voorjaarssalade wordt met pasta als vulling gemaakt. Geniet van het beste dit seizoen met deze groene aspergesalade met aardbeien, verse spinazie en magor kaas. 

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

  • 300 gram groene asperges
  • 300 gram aardbeien
  • 100 gram pasta (ik gebruikte orecchiette)
  • Hand verse spinazie
  • Hand rucola
  • 200 gram magor * kaas
  • 2 el balsamico-azijn
  • 2 el. extra vierge olijfolie
  • 5 takjes verse Italiaanse kruiden (bv. tijm, oregano, basilicum)
  • Peper en zout

Instructions

  1. Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Zodra het gaar is, giet je de pasta af. Roer er alvast 1 el. extra vierge olijfolie doorheen en zet nog even apart.
  2. Breng een ruime pan met water en wat zout aan de kook voor de asperges. Verwijder zo’n 1 cm. van de onderkant van de asperges. Voeg ze toe aan de pan en kook voor ongeveer 5 minuten. Giet de asperges af en zet ook nog even apart.
  3. Was ondertussen de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer de aardbeien. Snij de verse spinazie fijn en de magor in blokjes. Knip of snij de verse Italiaanse kruiden alvast fijn.
  4. Meng in een ruime kom de aardbeien met de asperges, pasta, spinazie, rucola, kruiden en blokjes magor. Giet de resterende olijfolie eroverheen en de balsamico-azijn en schep voorzichtig door. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe. Uiteraard kun je ook nog extra olijfolie of balsamico-azijn toevoegen als je dat lekker vindt.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

*Wat is magor kaas?

Magor is een stuk kaas dat bestaat uit laagjes gorgonzola en mascarpone. Het is ook bekend als gormas en is ook milder en romiger van smaak dan enkel gorgonzola. Maar je kunt gerust elke andere (Italiaanse) kaas soort die je lekker vind gebruiken in dit recept.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze groene aspergesalade met aardbeien gaat maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

2 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

3 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

6 dagen ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

1 week ago

Frisse risotto met komkommer en munt pesto

Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…

1 week ago