Print

Recept: Groene aspergesalade met aardbeien

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze vegetarische voorjaarssalade wordt met pasta als vulling gemaakt. Geniet van het beste dit seizoen met deze groene aspergesalade met aardbeien, verse spinazie en magor kaas. 

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gram groene asperges
  • 300 gram aardbeien
  • 100 gram pasta (ik gebruikte orecchiette)
  • Hand verse spinazie
  • Hand rucola
  • 200 gram magor * kaas
  • 2 el balsamico-azijn
  • 2 el. extra vierge olijfolie
  • 5 takjes verse Italiaanse kruiden (bv. tijm, oregano, basilicum)
  • Peper en zout

Instructions

  1. Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Zodra het gaar is, giet je de pasta af. Roer er alvast 1 el. extra vierge olijfolie doorheen en zet nog even apart.
  2.  Breng een ruime pan met water en wat zout aan de kook voor de asperges. Verwijder zo’n 1 cm. van de onderkant van de asperges. Voeg ze toe aan de pan en kook voor ongeveer 5 minuten. Giet de asperges af en zet ook nog even apart.
  3. Was ondertussen de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer de aardbeien. Snij de verse spinazie fijn en de magor in blokjes. Knip of snij de verse Italiaanse kruiden alvast fijn.
  4. Meng in een ruime kom de aardbeien met de asperges, pasta, spinazie, rucola, kruiden en blokjes magor. Giet de resterende olijfolie eroverheen en de balsamico-azijn en schep voorzichtig door. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe. Uiteraard kun je ook nog extra olijfolie of balsamico-azijn toevoegen als je dat lekker vindt.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

*Wat is magor kaas?

Magor is een stuk kaas dat bestaat uit laagjes gorgonzola en mascarpone. Het is ook bekend als gormas en is ook milder en romiger van smaak dan enkel gorgonzola. Maar je kunt gerust elke andere (Italiaanse) kaas soort die je lekker vind gebruiken in dit recept.