Vlees Recepten

Gnocchi met gehakt en tomatensaus

Met een paar goede basisproducten in de voorraadkast en koelkast zet je in een handomdraai een gezonde en vullende maaltijd op tafel. Zo ook met dit recept voor gnocchi met gehakt en tomatensaus. Op en top Italiaans en lekker snel klaar na een lange werkdag!

Gnocchi met gehakt en tomaten saus

In mijn voorraadkast zul je steevast blikken gepelde tomaten, flessen passata , tomatenpuree, ‘tomato frito’ en tomatensauzen vinden. Het zijn namelijk hele goede basics voor het maken van gerechten, sauzen en soepen uit bijvoorbeeld de Italiaanse keuken. Een van mijn favorieten is ‘Tomato Frito’ een gepureerde tomatensaus met een vleugje ui en knoflook die als basisingrediënt kan worden gebruik, of een reeds kant-en-klare pastasaus van tomaten, uien, knoflook en kruiden om de bereidingstijd van een gerecht je versnellen. Probeer het gerust eens uit en maak dan bijvoorbeeld dit snelle recept voor gnocchi met gehakt en tomatensaus. Die is zo lekker namelijk!

Nog meer lekkere recepten met gnocchi

Kun jij ook geen genoegen krijgen van die heerlijke kleine deegkussentjes? Gnocchi leent zich uitstekend voor vegetarische en vleesgerechten. Met name in combinatie met een tomatensaus vind ik ze heel lekker. Naast onderstaand recept voor gnocchi met gehakt en tomatensaus kan ik je ook zeer zeker een van deze lekkere recepten met gnocchi aanbevelen!


Print

Recept: Gnocchi met gehakt en tomatensaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een heerlijke makkelijke maaltijd voor elke dag! Deze gnocchi met gehakt en tomatensaus is een op en top Italiaans recept om van te smullen! Maak het jezelf makkelijk en ga voor een ‘tomato frito’ zodat je dit recept in slechts een handomdraai maakt en op tafel zet!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram gram rundergehakt
  • 1 (rode) ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes gesneden
  • 1 pot tomatensaus (400 ml)
  • 1 grote pot gesneden bladspinazie (a 630 gram)
  • 500 gram gnocchi
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas (optioneel)

Instructions

  1. Zet als eerste een pan water voor het koken van de gnocchi op. Voeg hier een snufje zout aan toe.
  2. Verwarm een hapjespan met een scheutje olie. Bak hierin het gehakt rul en breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg ui en bleekselderij toe aan het gehakt en bak deze mee tot de ui zacht is (ca 3-4 minuten). Schenk de inhoud van de pot tomato frito erbij en roer het geheel goed door. Laat 1 minuut mee verwarmen op middelmatig vuur.
  4. Schep de gehakte spinazie erbij en warm deze 1-2 minuten op in de saus (niet laten doorkoken).
  5. Ondertussen voeg je de gnocchi toe aan de pan met water en kook je deze gaar. Mijn gnocchi heeft slechts 2 minuten hiervoor nodig. Giet daarna de gnocchi af door een bolzeef en voeg direct toe aan de tomaten-gehaktsaus.
  6. Roer het geheel goed door en laat 1 minuut zachtjes door verwarmen. Serveer direct. Aan tafel kun je er ook nog wat geraspte Parmezaanse kaas overheen strooien.

Buon appetito!


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze gnocchi met gehakt en tomatensaus.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Poké bowl met pittige tonijn

Het is vrijdag Visdag en ik heb me toch een lekker recept met vis voor…

2 dagen ago

Enchiladas met vegetarische pulled beef

Taco's en burrito's zijn bij velen al bekende gerechten uit de TexMex keuken, maar ken…

3 dagen ago

10x Verkoelende zomer drankjes

Hou tijdens zomerse dagen het hoofd koel met deze verkoelende drankjes voor de zomer. Van…

4 dagen ago

8x Rabarber recepten

Het is momenteel het seizoen van de rabarber! Je kent hem vast nog wel: een…

5 dagen ago

Frittata met zeekraal en geitenkaas

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze lekkere frittata met zeekraal en geitenkaas.…

6 dagen ago

Pita met Mas Uni – uit het Vis in Blik 2 Kookboek

Het is vrijdag - vis dag en vandaag deel ik dan ook een heerlijk broodje…

1 week ago